Combinatia de mousse de ciocolata cu nuca fina constituie un deliciu pentru iubitorii de ciocolata si nu numai ! Am facut acest tort pentru Craciun si a facut senzatie. Trebuie sa recunosc ca este preferatul nostru, ne-am indragostit de el de la prima degustare.
marți, 28 decembrie 2010
Tort ciocolatos
Etichete:
bunatati
,
dulciuri
,
mousse de ciocolata
,
nuca
,
reteta
,
retete
,
tort ciocolatos
,
tort de ciocolata cu nuca
Purcelus de lapte la cuptor
O experienta culinara simpla dar cu un rezultat spectaculos! Extrem de fraged si cu un gust exceptional...
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de porc
,
Purcelus de lapte la cuptor
,
reteta
,
retete
Budinca de dovlecel cu branza
Budinca de dovlecel cu branza |
Etichete:
alimente degetel
,
budinca de dovlecel cu branza
,
bunatati
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
vineri, 17 decembrie 2010
Pui cu mango
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de pui
,
mango
,
pui
,
pui cu mango
,
reteta
,
retete
Pui cu sos de praz la cuptor
Zilele trecute am gasit la piata un praz mai mic, dar foarte crud. Mi-a facut cu ochiul si am cumparat un kilogram. Dilema a venit insa acasa, cand nu aveam idee ce anume sa fac din el. Si iata ce a iesit :
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de pui
,
mancare de pui cu praz. pui cu sos de praz la cuptor
,
praz
,
reteta
,
retete
Kaizer / pastrama de porc de casa
Cu putina rabdare, dar cu minim de efort, va puteti delecta cu aceste minunatii de casa. Fara conservanti sau E-uri sunt ideale pentru micul dejun.
Etichete:
bunatati
,
carne de porc
,
kaiser de casa
,
kaizer de casa
,
pastrama de porc de casa
,
preparate de casa
,
reteta
,
retete
marți, 14 decembrie 2010
Pui cu orez si legume pentru bebelusi
Etichete:
bunatati
,
Carnita de pui cu morcov si pastarnac
,
legume
,
orez
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
luni, 13 decembrie 2010
Tigaie picanta de pui cu legume
O reteta de suflet, este mancarea cu care m-a rasfatat sotul meu ! O reteta plina de culoare, dar mai ales de savoare :)
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de pui
,
pui cu legume
,
reteta
,
retete
,
tigaie picanta de pui cu legume
duminică, 12 decembrie 2010
Turta dulce aromata
Etichete:
bunatati
,
dulciuri
,
gingerbread
,
prajituri de sarbatori
,
reteta
,
retete
,
turta dulce
Budinca de branza dulce
O budincuta pe care nazdravanul meu o devoreaza cu mare placere ! O pregatesc intr-un vas de sticla mic, feliutele rezultate sunt pe masura manutei lui. Este tare haios cand incearca sa indese toata feliuta in gurita....
Etichete:
alimente degetel
,
branza dulce
,
budinca de branza dulce
,
bunatati
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
luni, 6 decembrie 2010
Varza de Bruxelles caramelizata
Etichete:
bunatati
,
garnituri
,
reteta
,
retete
,
varza de bruxelles
Ficatel cu rosii la cuptor
Am ramas placut surprinsa sa vad cu cata placere mananca mofturici aceasta "delicatesa". Mai ales ca suntem in perioada in care nimic nu vrea sa intre in gurita.
Etichete:
bunatati
,
ficatel
,
ficatel cu rosii la cuptor
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
rosie
joi, 2 decembrie 2010
Supa de rosii cu carne de curcan
Etichete:
borsuri supe ciorbe
,
bunatati
,
carne de curcan
,
curcan
,
reteta
,
retete
,
supa de rosii
,
supa de rosii cu carne de curcan
marți, 30 noiembrie 2010
Curcan cu sos de mustar
O mancare eleganta si extrem de savuroasa. Bobitele de mustar adauga o nota deosebita acestei delicatese.
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de curcan
,
curcan
,
Curcan cu sos de mustar
,
reteta
,
retete
Ketchup de casa
O reteta extraordinar de gustoasa care va va schimba parerea despre banalul ketchup.
Special pentru voi : la finalul retetei gasisi si etichete pentru borcane !
Etichete:
bunatati
,
checiap
,
conserve pentru iarna
,
keceap
,
ketchup de casa
,
reteta
,
retete
vineri, 26 noiembrie 2010
Ciorba de perisoare
Etichete:
borsuri supe ciorbe
,
bunatati
,
ciorba de perisoare
,
reteta
,
retete
,
retets
Friptura de vita cu hrean si mustar
Etichete:
beefsteak
,
bunatati
,
carne
,
carne de vita
,
Friptura de vita cu hrean si mustar
,
reteta
,
retete
,
retets
Cartofi la cuptor
Etichete:
bunatati
,
cartofi la cuptor
,
garnituri
,
reteta
,
retete
,
retete de post
,
retets
joi, 25 noiembrie 2010
Dovlecei umpluti cu branza
Etichete:
bunatati
,
dovlecei umpluti cu branza
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
retets
Mamaliguta cu lapte dulce
Etichete:
bunatati
,
Mamaliguta cu lapte dulce
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
retets
miercuri, 24 noiembrie 2010
Muraturi asortate ( dietetice)
E un fapt bine stiut ca intotdeauna mancarea facuta de mama soacra este cea mai gustoasa. La fel se intampla si cu muraturile!
Trebuie sa recunosc ca pana acum nu am pus muraturi astfel, dar am mancat in fiecare an cu placere!
Etichete:
bunatati
,
conserve pentru iarna
,
muraturi asortate dietetice
,
reteta
,
retete
,
retets
marți, 23 noiembrie 2010
Spuma de papanasi cu piersica
Etichete:
bunatati
,
papanasi
,
piersica
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
retets
,
spuma de papanasi cu piersica
luni, 22 noiembrie 2010
Caras marinat la cuptor
Simplu si gustos : oasele se topesc ca prin minune iar gustul este desavarsit! Reteta o am de la tata socru si de atunci o fac mai mereu.
Etichete:
bunatati
,
caras marinat
,
carne
,
peste
,
peste marinat
,
reteta
,
retete
,
retets
duminică, 21 noiembrie 2010
Pandispan cu fructe si scortisoara
Pandispanul : mereu simplu si delicios. Combinatia cu fructe si scortisoara il face suculent si aduce in casa magia sarbatorilor de iarna.
Pui cu bere, rozmarin si lamaie
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de pui
,
Pui cu bere
,
reteta
,
retete
,
retets
,
rozmarin si lamaie
Aluat de baza pentru tarte si placinte
Etichete:
aluat de baza
,
bunatati
,
paine chifle si aluaturi
,
reteta
,
retete
,
retets
sâmbătă, 20 noiembrie 2010
Tarta marmorata cu dovleac, branza si ciocolata
Etichete:
branza si ciocolata
,
bunatati
,
dulciuri
,
reteta
,
retete
,
retets
,
Tarta marmorata cu dovleac
duminică, 14 noiembrie 2010
Carnita de pui cu morcov si pastarnac
Aceasta mancare se poate prepara fie separat, fie in combinatie cu supa de pui ( folosind legumele fierte in supa).
Pentru circa 2 portii aveti nevoie de :
- un copanel de pui, preferabil de tara
- un morcov
- un pastarnac
- un cub de unt sau putin lapte matern/formula
Carnita si legumele se fierb la aburi. Se taie bucatele si apoi se paseaza cu blenderul si se adauga unt sau lapte pentru o consistenta mai cremoasa.
Se cauta o gurita de bebe papacios si se serveste cu mare pofta!
Etichete:
bunatati
,
Carnita de pui cu morcov si pastarnac
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
retets
Supa de pui cu taitei de casa pentru bebelusi
Aceasta delicioasa supa de pui este una din placerile mofturosului meu! Nimic nu egaleaza placerea de pe fata lui cand pescuieste cu degetelele grasune taiteii si ii baga cu indemanare in gurita!
De obicei, fac o portie maaare si mancam cu totii, dar respect cateva reguli de baza astfel incat sa ii pot da si ingerasului meu mic.
Ca ingrediente folosesc :
- o bucatica de pui preferabil de curte ( o pulpa)
- un morcov
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- taitei de casa facuti doar cu galbenus
- o ceapa mica, optional
- putin patrunjel pentru aroma
Se pune la fiert carnea de pui si se spumuieste des. Dupa ce s-a fiert se adauga si legumele taiate cuburi mari.
Se lasa sa fiarba in continuare pana s-a inmuiat morcovul si se scot toate legumele din supa, inclusiv carnea.
Se adauga taiteii si in timpul in care acesti fierb, se toaca putin morcov si putina carnita ( foarte marunt) si se adauga la loc in supica.
Patrunjelul se adauga la sfarsit, pentru un plus de aroma.
Desi la inceput mi se parea ca taiteii vor fi greu de inghitit, se pare ca nazdravanul meu ii marunteste cu multa indemanare. Daca totusi va e teama, puteti sa ii tocati mai marunt inainte de a-i adauga in supa.
Legumele si carnita care ramane le folosesc pentru a prepara "felul doi". Astfel, pasez carnita cu morcovul si cu pastarnacul si rezulta o pasta cremoasa numai buna pentru o alta masa a puiului meu. De obicei nu ii dau ambele feluri la o masa, sunt destul de asemanatoare ca gust si nu vreau sa ne luptam cu lingurita si gurita care zice nu.
Etichete:
bunatati
,
reteta
,
retete
,
retete bebelusi
,
retets
,
supa de pui
Papanasi
Una din bunatatile dulci ale bebelusilor...
Se fac extrem de simplu, din :
200 g branza dulce de casa
un galbenus
2 linguri de gris
optional, putin zahar vanilat
Se pune la fiert o oala cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, se fac papanasii.
Se amesteca branzica cu galbenusul si grisul pana se obtine o compozitie omogena, asemenatoare cu consistenta galustelor de gris. Daca branzica nu e foarte bine scursa de zer, se mai adauga putin gris.
Se modeleaza papanasii sub forma de bilute de marimea unei nuci si se pun cu grija in apa care fierbe.
Va sfatuiesc sa nu ii puneti pe toti deodata ci sa incercati intai unul pentru a vedea daca este suficient de legat si nu se descompune in apa.
In momentul in care sunt pusi in apa, papanasii se lasa la fundul oalei. Pe masura ce acestia fierb, se ridica deasupra.
Deoarece ies mai multe portii, eu pastrez papanasii nemancati in frigider, intr-un recipient umplut cu apa in care au fiert.
In fuctie de varsta bebelusului, acestia se servesc intregi sau pasati, in combinatie cu iaurt, smantana sau fructe pasate.
Nazdravanul meu a papat cu pofta o portie de papanasi cu iaurt de casa si gutui coapte
Se fac extrem de simplu, din :
200 g branza dulce de casa
un galbenus
2 linguri de gris
optional, putin zahar vanilat
Se pune la fiert o oala cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, se fac papanasii.
Se amesteca branzica cu galbenusul si grisul pana se obtine o compozitie omogena, asemenatoare cu consistenta galustelor de gris. Daca branzica nu e foarte bine scursa de zer, se mai adauga putin gris.
Se modeleaza papanasii sub forma de bilute de marimea unei nuci si se pun cu grija in apa care fierbe.
Va sfatuiesc sa nu ii puneti pe toti deodata ci sa incercati intai unul pentru a vedea daca este suficient de legat si nu se descompune in apa.
In momentul in care sunt pusi in apa, papanasii se lasa la fundul oalei. Pe masura ce acestia fierb, se ridica deasupra.
Deoarece ies mai multe portii, eu pastrez papanasii nemancati in frigider, intr-un recipient umplut cu apa in care au fiert.
In fuctie de varsta bebelusului, acestia se servesc intregi sau pasati, in combinatie cu iaurt, smantana sau fructe pasate.
Nazdravanul meu a papat cu pofta o portie de papanasi cu iaurt de casa si gutui coapte
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)