sâmbătă, 12 martie 2011

Cuscus cu legume coapte

Pana de curand ignoram cutiile de cuscus din raftul magazinelor. Probabil pentru ca nu stiam sa il gatesc. Nu pot spune ca acum sunt mare maestra, dar descopar mereu retete noi, delicioase. Astazi am pregatit cuscus cu legume coapte la gratar : un rasfat de gust si culoare.

cuscus cu legume coapte la gratar



cuscus cu legume coapte

Perfecta pentru o zi de post sau ca garnitura langa o bucatica delicioasa de carnita, pentru reteta de azi aveti nevoie de :
- 120 g cuscus ( 3/4 cana)
- un dovlecel mic
- o ceapa medie
- un ardei rosu
- putin ulei
- sare dupa gust

Cuscus-ul se pregateste conform instructiunilor de pe cutie ( 120g se lasa sa se imbete intr-o cana de apa fierbinte), iar legumele se taie feliute, mici prea mari dar nici prea mici, cum vi se par mai potrivite.
Legumele se coc bine pe gratar, cu un strop de ulei pentru un gust mai bun. Pe masura ce se fac, puneti-le intr-un vas acoperit, presarate cu sare. Astfel isi vor lasa mai mult suc propriu , suc care va fi servit pe post de cocktail insetatului cuscus.

cuscus cu legume coapte preparare

Cand ati terminat cu legumele, amestecati-le cu cuscus-ul si cu cativa stropi de ulei aromat (daca aveti). Eu am pus mai demult o crenguta de cimbru intr-o sticluta de ulei si de atunci tot adaug cativa stropi la salate. E mult mai ieftin si mai bun decat sticlele "de gata"pe bani multi din magazin.
Serviti cu pofta!

cuscus cu legume coapte 1

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...