vineri, 26 noiembrie 2010

Friptura de vita cu hrean si mustar

Carnea devine foarte frageda iar gustul e divin!



Ingrediente :

6 felii de aripioara de manzat ( circa 750 g)
6 lingurite de mustar
o radacina de hrean
optional sare





Carnea de vita este in general mai rar preparata deoarece are tendinta sa fie mai putin frageda decat cea de porc sau de pasare. Aceasta reteta o fagezeste si o face sa se topeasca pur si simplu in gura!

Carnea se portioneaza  si se unge pe fiecare parte cu cate jumatate de lingurita de mustar. Se aseaza intr-o tava astfel incat carnea sa nu se suprapuna.  Hreanul se taie fasii subtiri si se presara peste bucatile de vita. Nu se adauga sare deoarece mustarul are deja suficienta sare in compozitie.

Se adauga apa cat sa acopere carnea. Recomandarea mea este sa se toarne usor, pe marginea vasului astfel incat apa sa nu inlature crusta de mustar. E important ca apa sa acopere carnea cu totul, astfel incat aceasta sa fiarba si sa se fragezeasca cat mai bine.

Se acopera tava cu un capac sau cu o foaie de staniol. Va recomand cu caldura tavi de cuptor tip catering, sunt ideale atat pentru sarmale cat si pentru fripturi sau alte preparate care treuie sa fiarba inabusit la cuptor. Eu am avut norocul sa primesc cadou un set de astfel tavi  ( din Metro ) si m-am indragostit de ele !

Friptura se lasa acoperita la cuptor circa 2 ore jumatate, la foc mic. Se verifica daca apa a scazut la jumatate si carnea s-a rumenit usor. In caz contrar se mai lasa la cuptor.




Noi am servit-o alaturi de cartofi la cuptor, putin picanti. E inutil sa spun ca farfuriile au ramas goale :)

1 comentarii :

Vali Boss spunea...

Friptura de Vita foarte buna si extrem de gustoasa :D

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...