luni, 31 ianuarie 2011

Paine cu orez

Cred ca fiecare reteta are in spate o poveste. Unele mai banale, altele mai incitante. Ma intreb daca painea cu orez are la baza o gospodina care s-a saturat sa se intrebe ce sa faca cu resturile de orez pe care nicunul din meseni nu le mai vrea alaturi de o bucata suculenta de carne... Oricare ar fi povestea ei, painea cu orez are un succes extraordinar atat prajita la micul dejun cat si in compania unui fel de mancare gustos.
Dupa ce veti gusta aceasta painica, e foarte posibil sa fierbeti orez special pentru ea. Eu am mai adaugat si putin ardei rosu pentru o nota vesela.






Ingrediente ( pentru o paine de 750 g ) :
-180 ml apa
- 1 ou
- 350 g faina alba pentru paine
- 115 g ( circa o cana) de orez fiert si bine scurs
- 1 lingura lapte praf
- 1 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita de zahar
- 1 lingura de unt sau ulei
- 1 lingurita drojdie
- optional ardei rosu tocat marunt (se fierbe  cu orezul)

Este foarte important ca orezul sa nu fie fierbinte, altfel va distruge drojdia! Totodata, daca orezul nu este bine scurs aluatul va fi foarte umed. In cazul in care se foloseste orez preparat anterior ca garnitura, se va avea in vedere ca acesta are deja sare adaugata si se va reduce putin din cantitatea care se pune in paine.

In cuva masinii de paine se adauga ingredientele in urmatoarea ordine : apa, oul, uleiul sau untul, faina, orezul, laptele praf, drojdia, sarea si zaharul. Drojdia nu trebuie sa se atinga cu sarea sau zaharul


Se seteaza masina pe programul normal, gramaj 750 g si coaja medie. La sfarsitul programului se scoate si se lasa la racit pe un gratar metalic.




0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...