duminică, 21 august 2011

Iaurt cremos cu ciocolata

Nazdravanului meu mic si drag ii place la nebunie iaurtul. L-ar manca cu orice, oricand si oricat! Dar mai mult decat iaurtul ii place ciocolata. De ceva vreme incoace a descoperit iaurtelul "a cuta" adica cu ciocolata pentru cei care nu cunosc tainele cuvintelor unui copil de un an si jumatate. Ori de cate ori il vede, ochisorii aia mici si dulci se umplu de bucurie. Cum sa rezist eu unei asemenea fericiri? Asa ca mami s-a apucat de studiu, a investigat cat a putut, a combinat retete si in sfarsit a gasit formula magica : iaurt cremos cu ciocolata facut in casa!
Iaurt cremos cu ciocolata

Cantitatile magice sunt :
- 600 ml lapte dulce fiert si racit
- 2 linguri de iaurt
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de lapte praf
- o cantitate "generoasa" de ciocolata rasa... mai exact vreo 20-25 de grame

Iaurt cremos cu ciocolata

Nota : laptele trebuie sa fie caldut...asa... ca apa din baita copilului :) . Prea fierbinte se va face branza, prea rece va fi plin de zer la final.

Iaurtul, smantana si laptele  se amesteca intr-un castronel pana la omogenizare. Se toarna putin lapte caldut ca sa se mai subtieze crema obtinuta apoi tot acest amestec se toarna in lapte si se bate cu un tel/furculita ca sa nu ramana cocoloase. pentru mamicile care nu se tem sa puna blenderul in priza, toate operatiunile de mai sus se pot inlocui cu una singura : punem tot in blender si omogenizam. Eu nu mi-am putut permite acest lux : abia il culcasem pe nazdravanul care ar face orice numai nani nu...

Iaurt cremos cu ciocolata


Laptele astfel insamantat se toarna in borcanase sau cutiile goale de la iaurtul preferat al micutului ( e tare buna pacaleala asta, pana se prinde cel mic ca mami umbla cu cioara vopsita ). Se adauga ciocolata rasa si se agita putin, ca sa se uniformizeze compozitia. Se lasa la caldura pentru cateva ore, pana se incheaga; eu il las de obicei de seara pana dimineata. Adaosul de lapte praf va ajuta iaurtul sa nu mai faca zer iar smantana va da un gust cremos si usor dulceag.

Iaurt cremos cu ciocolata

Acum nu mai lipseste decat o gurita mica si papacioasa care sa devoreze iaurtelul pana la ultima lingurita! Pofta buna nazdravani mititei :)

Iaurt cremos cu ciocolata

Noi am papat amandoi, cu mare pofta : Stefan in combinatie cu omletuta ( mda, face niste combinatii revolutionare) iar mami in combinatie cu cateva branzeturi. Bun :) Maine mai facem o portie! Poate o sa fie cu fructe ( din compot ) poate o sa fie cu vanilie sau poate cu amandoua !

Iaurt cremos cu ciocolata

2 comentarii :

Miha spunea...

Ce idee grozava! ;)

O saptamana buna iti doresc! Si cu spor!

Oana spunea...

Multumesc, la fel si tie, Miha !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...