vineri, 21 ianuarie 2011

Rulada cu nuca de cocos

Caietul cu retete de odinioara mi-a dezvaluit o reteta de mult uitata : rulada cu nuca de cocos. Se face extrem de simplu, nu necesita coacere si este deosebita ca aspect.






Reteta am preparat-o impreuna cu nazdravanul meu mic care tragea in permanenta de toate ustensilele, fura din biscuiti si tinea mortis sa bata untul spuma. lapticul a vrut sa il faca jumi-juma cu prajitura dar pana la urma prajitura a castigat. Asa ca in final s-a razbunat putin si a mancat si el o feliuta desi, oficial, e prea mic ca sa pape dulciuri...

Ingrediente:

Pentru foaia de rulada :
500 g biscuiti cu cacao
200 ml lapte ( sau apa daca doriti sa o faceti de post)
2 linguri cacao
5 linguri zahar tos
optional o sticluta de rom

Pentru crema :`
1 pachet unt ( sau margarina)
100 g nuca de cocos macinata
5 linguri de zahar


Biscuitii se dau prim masina sau se sfarama marunt. Se adauga cacaoa si se amesteca. Deoarece eu am folosit biscuiti simpli, am mai adaugat 2 linguri de cacao.



Se fierbe laptele cu zaharul pana cand se topeste zaharul.acesta se topeste. Se toarna peste biscuiti si se amesteca. Optional se pot adauga mirodenii (coaja de lamaie, rom etc)


Separat se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga nuca de cocos.


Deoarece ies doua rulade, fiecare din cele doua compozitii de mai sus se imparte  pe jumatate.

Pe o foaie de colofan se pune jumatate din aluatul de biscuiti si se intinde uniform.


Deasupra se aseaza jumatate din compozitia cu cocos si se niveleaza pana acopera toata foaia de biscuite. Se ruleaza si se pune la rece. Optional se poate pune si o banana, dar, in acest caz, crema de cocos nu se intinde pe toata foaia, ci doar pe jumatate. Banana se aseaza pe partea neacoperita si se ruleaza.



Din cantitatile ramase se prepara in mod similar cea de-a doua rulada. Eu am facut o rulada cu banana si una simpla. Inca nu ma pot decide care imi place mai mult!



Dupa ce s-a intarit, se scoate din celofan si se taie felii.





6 comentarii :

Radu-Montreal spunea...

Foarte buna si simpla! Reteta asta o facea si mama, iar acum o face si sotia, deci se transmite din generatie in generatie...:))

Oana spunea...

Aveti cumva in plan si o fetita?

Anonim spunea...

ms mult

Oana spunea...

Cu placere!

Szekei Raluca spunea...

eşec total. laptele nu a fost suficient încât să înmoaie biscuiţtii.ceva lipşeşte.

Oana spunea...

Raluca, eu am facut reteta de foarte multe ori si pana acum nu mi s-a intamplat sa nu iasa. Este posibil ca biscuitii pe care i-ai folosit sa absoarba mai mult lapte. In acest caz cantitatea de lapte folosita poate fi crescuta putin, important este sa se obtina un aluat care sa poata fi modelat.

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...