marți, 23 noiembrie 2010

Spuma de papanasi cu piersica


Una din retetele preferate ale nazdravanului meu.


Ingrediente :
3 papanasi
o piersica bine coapta

Se pun in blender papanasii si piersica taiata feliute. Se paseaza pana se obtine o spuma fina. Se serveste cu pofta pana ramane castronelul gol.

Reteta aceasta este motivul principal pentru care am pus piersici la congelat.  Stefan o mananca cu atata placere incat era pacat sa nu pastrez savoarea verii si pentru zilele de iarna :)

4 comentarii :

Anonim spunea...

am o intrebare: cum ingheti piersica? felii sau intreaga?

Oana spunea...

Pana acum am congelat doar felii, o folosesc si pentru diverse tarte/torturi/prajituri. Intreaga ocupa cam mult loc

Anonim spunea...

imi puteti spune va rog cum congelati mai exact piersicile ? ( eventual si alte fructe pe care le congelati) as dori sa procedez si eu astfel pentru bebele meu. Singurele fructe pe care le-am congelat au fost visinele si capsunile pe care le-am pus pur si simplu intr-o punga ( spalate in prealabil) si le-am bagat in congelator. Multumesc.

Oana spunea...

Fructele congelate pentru masa copiilor le pun in portii mici, cat pentru o masa. Celelalte fructe - adica cele pentru diverse tarte sau prajituri- le spal, le usuc si apoi le intend pe o foaie ( de copt) intr-un sertar de congelator. Ele se vor congeal individual, fara sa se lipeasca intre ele. Odata congelate, le muta in pungi sau alte recipient care nu ocupa mult spatiu. Avantajul acestui tip de congelare este ca fructele isi vor pastra forma, dupa decongelare nu vor fi strivite sau lipite unele de altele.
Pana acum am congelat zmeura, mure, caise, visine fara samburi, caise si piersici taiate sferturi, boabe de struguri, afine...

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...