Se fac extrem de simplu, din :
200 g branza dulce de casa
un galbenus
2 linguri de gris
optional, putin zahar vanilat
Se pune la fiert o oala cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, se fac papanasii.
Se amesteca branzica cu galbenusul si grisul pana se obtine o compozitie omogena, asemenatoare cu consistenta galustelor de gris. Daca branzica nu e foarte bine scursa de zer, se mai adauga putin gris.
Se modeleaza papanasii sub forma de bilute de marimea unei nuci si se pun cu grija in apa care fierbe.
Va sfatuiesc sa nu ii puneti pe toti deodata ci sa incercati intai unul pentru a vedea daca este suficient de legat si nu se descompune in apa.
In momentul in care sunt pusi in apa, papanasii se lasa la fundul oalei. Pe masura ce acestia fierb, se ridica deasupra.
Deoarece ies mai multe portii, eu pastrez papanasii nemancati in frigider, intr-un recipient umplut cu apa in care au fiert.
In fuctie de varsta bebelusului, acestia se servesc intregi sau pasati, in combinatie cu iaurt, smantana sau fructe pasate.
Nazdravanul meu a papat cu pofta o portie de papanasi cu iaurt de casa si gutui coapte
4 comentarii :
pai si nu se inmoaie daca stau in apa in care au fiert la frigider???
Pana acum nu mi s-a intamplat niciodata. Au consistenta galustilor ... si nici ele nu se destrama in supa :)
si daca nu sunt suficient de legati, ce se mai pune?
Ella, mai adaugi putin gris si compozitia se va lega.
Trimiteți un comentariu