duminică, 21 noiembrie 2010

Pandispan cu fructe si scortisoara

Pandispanul : mereu simplu si delicios. Combinatia cu fructe si scortisoara il face suculent si aduce in casa magia sarbatorilor de iarna.



Ingrediente :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri ulei
2 mere medii
1 gutuie
1 lingurita scortisoara
1 praf de copt
zahar vanilat si coaja de lamaie - optional

Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga dupa gust zahar vanilat si coaja de lamaie rasa.


Fructele se curata de coaja si se taie bucati mici. Se presara scortisoara peste ele si se amesteca astfel incat toate fructele sa capete aroma de scortisoara.
Albusul se bate spuma si apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenus amestecand usor pe verticala.


Se adauga fructele si se amesteca si ele in pandispan.
Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si se lasa la cuptor la foc mediu pana cand se rumeneste usor desupra.
Se orneaza cu zahar vanilat si se taie dupa ce s-a racit.


Se face extrem de usor dar se manaca si mai repede ! Mmm, ma duc sa vad daca a mai ramas o bucatica...

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...