vineri, 26 noiembrie 2010

Ciorba de perisoare

O ciorbica acrisoara si reconfortanta !



Ingrediente :
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mica
- o ceapa medie
- 3 linguri bulion sau 4-5 rosii
- bors dupa gust( eu am folosit 500 ml)


Pentru perisoare :
- 400 g carne tocata
- o felie mica de paine
- 2 linguri de orez
- o ceapa foarte mica
- un ou mic
- 2-3 fire de verdeata (patrunjel sau marar)

 Verdeata : patrunjel si leustean

Legumele se curata si se toaca marunt (cu exceptia cepei). Se pun la fiert in 3 litri apa impreuna cu ceapa intreaga si crestata in cruce in varf. Daca s-au folosit rosii in loc de bulion, acestea se toaca impreuna cu legumele.

Dupa ce au fiert legumele, se fac perisoarele. Se bate oul spuma si se inmoaie painea rupta in bucatele mici.

Se adauga peste carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa tocata fin si verdeata maruntita.

Se fac bilute cu mana uda si se pun usor peste supa de legume. Ca sa nu se sfarame perisoarele este indicat sa se dea focul la mic.

Se lasa la fiert pana cand perisoarele se ridica deasupra. Se spumuieste daca este cazul.

Se adauga bulionul si borsul, se potriveste de sare si se mai lasa sa dea in cateva clocote.

Se stinge focul si se adauga verdeata.

Se serveste cu ardei iute si smantana.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...