miercuri, 12 ianuarie 2011

Ficatei la ceaun

O reteta simpla, perfecta pentru zilele in care nu prea am timp sa gatesc.




Am folosit :
- 1/2 kg ficatei de pasare proaspeti
- o ceapa mare
- 3-4 felii de kaizer ( optional)
- un sfert de ceasca de ulei
- sare si piper
- putin patrunjel tocat 


Zilele acestea am tot fost in criza de timp, asa ca am optat numai pentru mancaruri "la minut" fara sa fac rabat la gust sau calitate.
Una din retetele gatite a fost ficatei la ceaun cu garnitura de cartofi taranesti. La ceaun e impropriu spus, de multe ori o gatesc intr-o tigaie cu capac.

Cum procedam :
Se spala ficateii cu grija sa nu se sfarame si se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-un ceaun sau tigaie si se adauga ficateii. Se rumenesc putin pe ambele parti si apoi se adauga ceapa taiata solzisori si kaizerul taiat mare.



Se da focul la mare si se lasa sa se patrunda ceapa ( circa 3-4 minute). Se acopera cu un capac, se da focul la mic si se lasa sa fiarba inabusit circa 15 minute.


Se servesc presarati cu putin patrunjel tocat, alaturi de o portie generoasa de cartofi taranesti si un pahar de vin rosu.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...