duminică, 14 noiembrie 2010

Supa de pui cu taitei de casa pentru bebelusi



Aceasta delicioasa supa de pui este una din placerile mofturosului meu! Nimic nu egaleaza placerea de pe fata lui cand pescuieste cu degetelele grasune taiteii si ii baga cu indemanare in gurita!

De obicei, fac o portie maaare si mancam cu totii, dar respect cateva reguli de baza astfel incat sa ii pot da si ingerasului meu mic.

Ca ingrediente folosesc :
- o  bucatica de pui preferabil de curte ( o pulpa)
- un morcov
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- taitei de casa facuti doar cu galbenus 
- o ceapa mica, optional
- putin patrunjel pentru aroma


Se pune la fiert carnea de pui si se spumuieste des. Dupa ce s-a fiert se adauga si legumele taiate cuburi mari.



Se lasa sa fiarba in continuare pana s-a inmuiat morcovul si se scot toate legumele din supa, inclusiv carnea.


Se adauga taiteii si in timpul in care acesti fierb, se toaca putin morcov si putina carnita ( foarte marunt) si se adauga la loc in supica.
Patrunjelul se adauga la sfarsit, pentru un plus de aroma.


Desi la inceput mi se parea ca taiteii vor fi greu de inghitit, se pare ca nazdravanul meu ii marunteste cu multa indemanare. Daca totusi va e teama, puteti sa ii tocati mai marunt inainte de a-i adauga in supa.

Legumele si carnita care ramane le folosesc pentru a prepara "felul doi". Astfel, pasez carnita cu morcovul si cu pastarnacul si rezulta o pasta cremoasa numai buna pentru o alta masa a puiului meu. De obicei nu ii dau ambele feluri la o masa, sunt destul de asemanatoare ca gust si nu vreau sa ne luptam cu lingurita si gurita care zice nu.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...