miercuri, 3 noiembrie 2010

Branzica calcica pentru copii

Branzica calcica este recomandat a se introduce in alimentatia bebelusului imediat dupa ce acesta a fost obisnuit cu piureurile de fructe si legume.


Este foarte usor de preparat si nu aveti nevoie decat de :
250 ml lapte formula (sau de vaca)
1-2 pastile de calciu lactic


Se pune laptele la fiert la foc mic. Cand atinge punctul de fierbere se pune o pastila de  calciu lactic. Nu este nevoie sa o pisati in prealabil, se dizolva extrem de repede in lapte. Laptele va incepe sa se coaguleze in mici bulgarasi de branza. Se lasa sa fiarba pana cand branzica se strange deasupra.





Daca vi se pare ca nu se branzeste suficient, mai adaugati o pastila de calciu.
Se strecoara printr-o sita fina sau printr-un tifon si se lasa la scurs pana se raceste.


Veti observa ca laptele tip formula formeaza granule de branza foarte mici, de aceea este putin mai greu de scurs zerul. In acest caz va recomand sa folositi tifon steril impaturit in mai multe straturi. Personal prefer sa folosesc laptele de vaca, bebelusul meu l-a tolerat foarte bine chiar de la inceput.

Spre deosebire de branzica de casa (obtinuta prin adaugarea iaurtului sau a zemei de lamaie), zerul de la branza calcica este mai alb, asemanator cu laptele.

Din 250 ml lapte se obtin circa 2 linguri de branzica. Eu prepar doar cat consuma Stefan la o masa, are un gust mai dulce cand e proaspata si el o mananaca cu placere.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Foarte buna reteta! Cu ce lapte ai facut-o? Eu as folosi Dorna cu 1,5% grasime..

Oana spunea...

Am fact atat cu lapte din comert ( Napolact 1.5%) cat si cu lapte de vaca, de la o sursa sigura.
Am folosit si lapte formula, dar granulele sunt extrem de mici si greu de strecurat

Colette Simon spunea...

Atentie! Branza calcica constipa bebelusii.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...