marți, 11 ianuarie 2011

Curcan cu sos aioli

Clasicul gratar de pasare alaturi de un sos minunat s-a transformat intr-o mancare delicioasa. Rapid de preparat, curcanul cu sos aoili s-a terminat imediat :)
Noi am servit alaturi de garnitura de fasole verde caramelizata. De fapt de aici mi-a si venit ideea sosului aioli, pastaile merg de minune cu putin usturoi. Totusi, daca aveti planuri romantice, nu exagerati cu sosul...


Ingrediente :
- 4 snitele de piept de curcan ( se poate folosi orice fel de carne de pasare)
Pentru sosul aioli :
- 6 catei de usturoi
- 6 linguri de maioneza
- 6 linguri de apa fierbinte ( eu am folosit zeama in care au fiert pastaile din garnitura )

Reteta e simpla : curcanul se asezoneaza cu putina sare si se face pe gratar.



Intr-un blender se pune usturoiul curatat si taiat rondele, apa fierbinte si maioneza si se paseaza bine pana se obtine un sos cremos.




Se aseaza carnea in farfurie, alaturi de garnitura de fasole verde si se stropeste generos cu sos aioli.







Simplu si extrem de gustos!
Pofta buna!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...