luni, 1 noiembrie 2010

Piure de avocado cu pui si iaurt



Aceasta este una din retete preferate ale mofturosului meu. V-o recomand cu drag din momentul in care ati inceput sa dati carnita ingerasului vostru.
Am ramas placut surpinsa sa descopar cat de cremos este avocado si mai ales cat de benefic  este pentru organism. Este usor tolerat de sistemul digestiv ( inca imatur) al micutilor si este foarte uror de inghitit mai ales datorita texturii sale untoase.  Aleg fructele usor moi, de consistenta unei  banane coapte.


Ingrediente :
Jumatate de avocado, fara sambure si coaja
50 g piept de pui
2-3 linguri de iaurt sau lapte matern/formula in functie de varsta bebelusului
 
 
Prepararea este rapida si rezultatul delicios:
Se fierbe carnita. Se pun in blender avocado, carnea si iaurtul si se paseaza pana se obtine textura dorita. Deoarece Stefan este destul de mare, eu toc carnita mai mare si avocado il pasez cu furculita. De obicei castronelul ramane gol, iar bebe e satul si cu chef de joaca !
Va recomand sa faceti doar cat mananca bebelusul la o masa deoarece avocado se oxideaza repede si  mancarea pastrata la frigider face o crusta negricioasa. Totodata, restul de avocado nefolosit se pastreaza la rece infasurat in folie, fara a inlatura samburele.

2 comentarii :

Anonim spunea...

super!

Oana spunea...

Bebe nr 2 il apreciaza si el foarte mult! Ii dau mult avocado in combinatie cu carnita sau cu branzica. E foarte cremos si usor de digerat

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...