duminică, 21 noiembrie 2010

Aluat de baza pentru tarte si placinte

Acest aluat se recomanda pentru prepararea placintelor cu fructe si a tartelor sarate.




Ingrediente :
280g faina alba
1/8 lingurita sare

115 g  margarina rece ( pentru a fragezi aluatul )
115 g unt nesarat rece
1 ou mare
2 lingurite otet
2 linguri apa cu gheata sau apa foarte rece

Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. Se adauga untul si margarina taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer pana cand compozitia devine nisipoasa.


Separat se bat bine  oul cu apa si otetul apoi se adauga peste compozitia cu faina.

Se amesteca pana se obtine o consistenta vascoasa.

Se imparte aluatul in doua ( la prepararea unei tarte se foloseste jumatate de aluat) si se inveleste in folie de plastic. Se lasa la frigider minim 30 de minute inainte de folosire.

Daca nu se foloseste imediat se poate tine la congelator. .La frigider aluatul se poate pastra circa 3 zile.

Sfat practic : Daca se opteaza pentru congelare, mai intai se intinde aluatul, se tapeteaza cu el forma de placinta sau tarta si apoi se introduce in congelator. Dupa ce se congeleaza, se scoate aluatul din forma si se introduce intr-o punga mare, se inchide ermetic si se reintroduce in congelator.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...