luni, 6 decembrie 2010

Varza de Bruxelles caramelizata

Nu am crezut ca varza de Bruxelles poate avea un gust atat de bun!



Desi am incercat reteta cu reticenta, trebuie sa recunosc ca o voi face cat mai des! Este perfecta ca garnitura pentru carne de pui dar se poate manca si simpla, ca o salata. Are un gust dulce acrisor, iar combinatia de lamaie si ceapa caramelizata ii da un gust unic!

Gata cu laudele, mai bine va spun reteta. Am folosit :
- jumatate de kg de varza de Bruxelles
- o ceapa marisoara
- sucul de la o lamaie mare
- 5 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust

Este de preferat sa se aleaga varza cat mai mica, chiar daca este mai migaloasa la curatat.
Varza se curata de frunzele exterioare, mai batrane. Se spala bine in apa rece.


Intr-o tigaie non aderenta se incinge uleiul foarte bine si se adauga ceapa taiata solzisori si varza taiata in jumatati. Se caleste la foc mediu spre mare, amestecand usor, dar rar, pana cand varza si ceapa se caramelizeaza usor.


Se adauga sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana cand se evapora aproape tot sucul. Lamaia devene putin dulceaga si contrasteaza placut cu gustul verzei de Bruxelles.



In timp ce scriam reteta mi s-a facut iar pofta, maine fac din nou ! Portia de azi s-a mancat imediat !

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...