joi, 4 noiembrie 2010

Mar copt

Adesea raman uimita cat de simplu de preparat este mancarea pentru bebelusi!
Marul copt este ataaaaaaat de buuuuuuun si se prepara extrem de usor.




Ingrediente?
2-3 mere, in functie de vasul in care se prepara
optional scortisoara pentru un plus de aroma

Se curata merele de coaja , se scoate cotorul verificandu-se sa nu ramana pielita care inveleste semintele. Se aseaza in vasul termorezistent si se umplu spatiile goale cu mar feliat. Se pesara putina scortisoara.




Se pune capacul, se baga la cuptor si se lasa sa fiarba in sucul propriu pana se rumenesc. Merele se indulcesc si se topesc pur si simplu, nici nu mai e nevoie sa fie pasate inainte de servire.

Mmmmmm, nazdravanul meu deja s-a intis sa pape! O lingurita puiul, o lingurita mami...

Nu-i asa ca-i delicios? Se poate servi simplu, ca adaos la cereale, cu papanasi etc.
Avantajul fata de marul proaspat este ca nu fermenteaza in burtica micutului.

0 comentarii :

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...