O reteta de suflet, este mancarea cu care m-a rasfatat sotul meu ! O reteta plina de culoare, dar mai ales de savoare :)
Ingrediente :
- un piept de pui sau 3 pulpe superioare dezosate
- o ceapa mare
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- un ardei iute mic
- un dovlecel mic(subtire si mai mic ca palma)
- un dovlecel zucchini foarte mic
- o mana de ciuperci
- o mana de masline
- cateva linguri de ulei
- sare, piper
Reteta abunda in legume, secretul este sa fie facuta la foc mare. Este de preferat sa se gateasca intr-un wok sau intr-o tigaie mai inalta, iar amestecarea sa se faca cu grija, sa nu se striveasca legumele.
Intr-o tigaie/wok mare se incing 3-4 linguri de ulei si se pune la rumenit carnea taiata fasii.
Ceapa se taie in feliute mai mari si se adauga peste carne. Se amesteca usor.
Cand ceapa incepe sa se patrunda, se adauga ardeiul iute tocat foarte marunt, ardeiul rosu si verde taiat fasii mai late.
Se amesteca usor si se lasa circa un minut sa se patrunda. Se adauga dovleceii taiati feliute ( se poate taia dovlecelul pe jumatate apoi feliute), se amesteca din nou si se mai lasa circa un minut.
Se adauga ciupercile taiate in jumatate pe lung, maslinele , sarea si piperul (eu am pus mai mult, sa fie mai condimentat) si se acopera cu un capac pentru cateva minute. Din cand in cand se mai amesteca legumele, de preferat prin scuturarea tigaii.
Se ia capacul si se mai lasa pe foc pana cand se evapora sosul.
Se serveste calda, ornata cu frunze de patrunjel verde.
luni, 13 decembrie 2010
Tigaie picanta de pui cu legume
Etichete:
bunatati
,
carne
,
carne de pui
,
pui cu legume
,
reteta
,
retete
,
tigaie picanta de pui cu legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
6 comentarii :
Cu dedicatie pentru Betty
O sa o incerc cat mai curand.
Sper sa iti placa :)
Si eu vreau sa o incerc. Ar fi ideal sa aveti optiunea de listare.
Multumesc pentru observatie! Am schimbat design-ul si nu am observat ca aceasta optiune nu mai e activa
Am urmat reteta si mi-a iesit delicioasa. Nu am pus chiar toate legumele (am improvizat cu niste felii subtiri de mar, pe langa ardeiul gras), dar nu am de ce sa ma plang :)) Mai astept retete interesante :)
Trimiteți un comentariu