marți, 11 ianuarie 2011

Fasole verde cu ceapa caramelizata

O idee interesanta pentru o garnitura sau un fel principal pentru zilele lungi de post. Daca va place fasolea verde, cu singuranta veti aprecia si acest fel de mancare.




Ingrediente :
- jumatate de kg de fasole verde ( eu am folosit congelata )
- 1 lingura de unt
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa mare
- o lingurita cu varf de cimbru tocat
- piper si sare dupa gust


Cum procedam :

Se pune fasolea la fiert pe abur sau in apa. Cand este aproape gata, se pregateste ceapa caramelizata.


Intr-o tigaie se topeste untul impreuna cu uleiul si se asteapta pana sunt incinse bine.


Se adauga ceapa taiata solzisori, nu foarte fini. Se condimenteaza cu sare si piper si se coace la foc iute pana cand ceapa este caramelizata ( nu arsa ! ).


Se adauga cimbrul tocat marunt, se mai lasa circa 30 de secunde ca sa lase aroma si se adauga fasolea verde (bine scursa daca a fost fiarta in apa). Se amesteca bine, cu grija sa nu strivim ceapa. Gata !




Noi am mancat-o intr-o combinatie excelenta, alaturi de curcan la gratar cu sos aioli  (sos de usturoi).

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...