Nu stiu cati oameni pot rezista picanteriilor din bucatarie, dar eu sigur nu ma numar pintre ei! Iubesc la nebunie ardeii iuti, ii folosesc atat proaspeti cat si uscati, intregi sau tocati dar cel mai adesea... murati! Borcanele isi au locul lor rezervat in camara si nici macar o zacusca nu indrazneste sa le incalce teritoriul. Nu de alta dar ARDEEEEEE!
E o placere pentru mine sa pun ardei, si asta dintr-un motiv foarte simplu : otetul se dozeaza per borcan, nu se fierbe nici o solutie, nu riscam sa ramanem cu zeama de muraturi nefolosita. E o reteta rapida si care nu da rateuri in timp. Si acum am ardei de anul trecut, tari si aromati. Si iuti, ca asa imi plac!
Reteta de azi este facuta cu ardei de-ai nostri, care cu greu se mai gasesc in gradinile bunicilor. Sunt iuti, rapanosi chiar, iti dau lacrimile cand musti din ei. Se pot folosi la fel de bine si ardei bulgaresti sau orice alt soi va place. Si mie mi-au facut cu ochiul niste ardei de peste hotare, doua soiuri iuti ca focul : unii mici si rotunjori care parca stateau sa explodeze de iuteala si altii ascutiti ca o racheta gata sa o ia la fuga.. tot din acelasi motiv. Dar vedetele au fost tot ardeii nostri, buni sa iti ia foc gura si nu numai ...
Special pentru voi : la finalul retetei gasisi si etichete pentru borcane !
Oricum, inainte de a trece la treaba va vand un mic pont : cu cat adaugati mai mult zahar, cu atat iuteala ardeilor va fi diminuata.