luni, 29 aprilie 2013

Hummus delicios

Fie ca il cheama hummus, humous sau houmous un lucru e cert : e atat de bun incat cu greu te poti desprinde de la masa! Hummus e delicios si intens, sanatos si satios in acelasi timp. Este versatil si ieftin, bogat in gust de susan si lamaie, perfect pentru zilele de post sau pentru zilele in care vrei sa strangi prietenii in jurul mesei!
Am incercat multe retete dar aceasta este cea care mi se pare cel mai aproape de perfectiune.
 

Hummus
 
 

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Tort raw vegan de morcov si ananas

Acesta e al patrulea desert pe baza de morcovi pe care il incerc in ultima vreme. Pana de curand mi se parea oarecum ciudat sa folosesc o leguma in ceva dulce dar... tocmai aici este frumusetea! Rezultatul este surprinzator, nici nu s-ar zice ca are morcov! In plus e si de post :)
Trebuie sa multumesc Bonduelle care m-a provocat sa gatesc trendy cu legume! Am experimentat retete noi, savuroase si mai ales gustoase! Particip cu reteta de astazi la Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle – Fii Trendy in bucatarie & Teo’s Kitchen :)
De ce e trendy reteta? In primul rand ca e un dulce cu morcovi... mai rar asa ceva! In al doilea rand este sanatate pura, prepararea respectand toate princiile raw vegan. In al treilea rand, pastaile de Tonka ii dau un aer exotic, acel "je ne sais quoi" pe care nu il poti descrie. Iar cireasa de pe tort sunt tocmai morcoveii de la Bonduelle, mici si dulci, perfecti pentru o prajiturica plina de vitamine!
Oricum ar fi, eu iubesc reteta asta pentru ca se poate prepara si in zilele caniculare de vara, dar mai ales pentru ca il pot pacali pe nazdravanul meu sa pape morcov cu zambetul pe buze ! 1-0 pentru mine ! Si cum a cerut a doua portie scorul a devenit 2-0! Oh da!!!!!!!
 
Tort raw vegan de morcov si ananas

miercuri, 24 aprilie 2013

Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi

Morcoveii de la Bonduelle sunt iar pe val! Ii iubesc atat de mult in preparatele dulci, incat m-am decis sa ii testez cat mai multe retete cu putiinta. Retete trendy, binenteles! Sunt atat de fragezi, de aromatic... de plini de vitamine!
Si uite-asa am raspuns provocarii lansata de Ama & Bonduelle : Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle - Fii Trendy in Bucatarie & Ama in bucatarie
 
Ce ziceti de un cocktail? Dar de niste cupcakes? Sunt foarte trendy, toata lumea si le doreste...mici, cochete si mai ales in combinatii interesante.
 
Iata propunerea mea:
1. raw vegan
2. ananas, baby carrot, cocos, cardamon si scortisoara
3. o bucatica de rai, cu gust de concedii si de soare... 
 
Nu, nu m-am convertit, fac parte din specia carnivore dar, din cand in cand, imi place sa dau iama si prin bunatatile altora.
 
 


Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi
 

Inghetata raw de morcov si ghimbir

Vine calduraaaaa! O fi de bine, o fi de rau? Hmmm, nici eu nu stiu! Stiu sigur cat de binevenita este o inghetata! Mai ales una care se potriveste in curentul trendy Bonduelle! Am acceptat provocarea Sister's kitchen : Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle – Fii Trendy în bucatarie”& Sisters’ Kitchen si nu imi pare deloc rau!
Nu va servesc cu o inghetata oarecare, ca la dozatorul din coltul strazii! Nuuu, departe de mine acest gand! Va invit la o inghetata cremoasa, savuroasa si super sanatoasa cu morcov si ghimbir! Da, ati auzit bine: Morcov! Si nu orice morcov, ci morcoveii mici si dulci, fragezi, de la Bonduelle. Ca doar acu e la moda sa ai morcov in desert! Si cum tendintele trendy vin in gasca, am pus si o mana de ghimbir si o pastaie de Tonka , acompaniate de savoarea preparatelor raw.
 
La inceput se simte dulceata morcovilor si o aroma subtila de Tonka, iar apoi ghimbirul isi cucereste teritoriul! Imi place cand dupa senzatia de rece apare senzatia de caldura. Este greu de descris... cel mai bine este sa va las pe voi sa ii descoperiti secretele....
 
Inghetata raw de morcov si ghimbir
 

Cheesecake cu morcovi

Cum transformi niste briose cu banane si ciocolata intr-un cheesecake? Simplu : accepti provocarea lansata de Laura si Bonduelle : " Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle – Fii Trendy in bucatarie”& Retete ca la mama
De cand s-a lansat concursul m-am gandit, razgandit si iar gandit cu ce anume sa particip. Si pentru ca imi plac la nebunie morcoveii = dragii nostrii baby carrot, mi-am setat ca punct de pornire acest ingredient.
Eheeei, dar de aici e cale luunga , cu suisuri si coborasuri. Am vrut ceva trendy si primul gand care mi-a venit a fost : cheesecake. Mai trendy de atat e un cheesecake cu morcovi. Daca vrei sa fii top trendy, nu folosesti orice fel de morcovi, ci cei mai cei dintre cei mai cei ... mici, fragezi si extrem de dulci : spring carrots.
 
In timp ce reteta era in plin proces de creatie, iata ca internetul se umplu de retete dulci cu morcovi... Ma rugam ca niciuna din ele sa nu semene cu ce aveam eu in gand... mai ales ca eu nu reuseam sa gasesc nicaieri pe stoc dragii mei morcovei si timpul limita se scurgea incet incet : tic-tac, tic-tac. Ufffff, nu ma las batuta asa de usor!
 
Ce ziceti, a meritat sa ma "risc" cu un dulce bun si savuros? Eu zic ca da! Un singur regret am : ca nu am pus mai mult morcov!!!!
 
Cheesecake cu morcovi

duminică, 21 aprilie 2013

Chilli con carne in cosulete de quinoa

Nu stiu cum va place voua viata mancarea, dar mie imi place picanta! Plina de pasiune, sa puna sangele in miscare. Va propun pentru azi o reteta clasica, foarte aromata, mereu la moda : chilli con carne.  Am profitat de provocarea Alinei, in colaborare cu Bonduelle : Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle - Fii Trendy in bucatarie & Sotia fericita.
Ce a iesit? O bunatate de chilli con carne in care am reusit sa adun patru ingrediente trendy : ardeiul chipotle, rosiile uscate, quinoa si baby corn. Iar ca efectul trendy sa contina si elementul "wow", am asezat naravasul chilli con carne in cosulete de quinoa si l-am servit alaturi de niste frigarui cu personalitate!
 
Chilli con carne
Chilli con carne
 
 
V-am convins sau nu sa veniti la o portie?

duminică, 7 aprilie 2013

Fasole batuta

Una din cele mai apreciate retete de post de la noi din casa este fasolea batuta! Pufoasa, cremoasa, garnisita cu solzisori de ceapa in boia... ce poate fi mai bun?!?!?!?!
Nu e o reteta migaloasa... ba din contra, prepararea este la indemana oricui! Eu am cateva mici secrete de la soacra mea, secrete pe care vi le impartasesc cu drag si voua :)

Fasole batuta
 Ca se cheama fasole batuta sau fasole facaluita ( hi hi hi, noi ii ziceam flocaita ), reteta tot aia e!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...