luni, 26 septembrie 2011

Tarta daneza cu mere si ciocolata

V-am spus cat de mult imi place sa imi rasfat familia? Mai ales cu ceva bun, bun de tot. In cazul asta nu sunt refuzata niciodata, mai ales daca la mijloc este vorba de ciocolata! Ar manca in cantitati industriale si, daca se poate, mereu vor ceva nou.

Ca sa impusc doi iepuri dintr-o data, m-am decis sa particip la concursul Laurei Adamache si sa pregatesc ceva bun cu mere. Si bun, si cu ciocolata. Si mai ales cu mere, ca doar asta e ingredientul principal. 

Tarta daneza cu mere si ciocolata


miercuri, 21 septembrie 2011

Compot de struguri... vanilat

Imi plac strugurii. Mult, chiar mult de tot. Am crescut in Vrancea, in mijlocul culturilor de vita de vie. In copilarie mancam atat de multi struguri incat ajunsesem sa mi se para ceva atat de normal ca si apa. Mutata in Bucuresti, am inceput sa le simt dorul... mi-e dor sa ii mananc direct din vie, sa am mereu pe masa struguri proaspeti. Nu ii refuz nici pe cei conservati... pe langa deliciosii gogosari murati cu struguri (pentru reteta dati click aici) anul acesta mi-am umplut camara cu compot de struguri. Am avut ajutor de nadejde, micul piticot nazdravan care, in loc sa pape strugurasi, a rupt toate bobitele de pe chiorchine. Cu un strop de vanilie si cu amintirea manutelor lui mici nazdravane, am facut primele doua borcane. Au mai urmat cateva... doar vanilate.
Se poate face si pentru consum imediat dar reteta de mai jos este pentru conservele de iarna. Pentru consum imediat adaugati mai multa apa.

Compot de struguri vanilat

miercuri, 7 septembrie 2011

Suc de rosii simplu pentru iarna

Dupa ce am facut doua portii generoase de suc de rosii dupa reteta de aici, nu credeam ca o sa ma mai apuc de asa ceva anul asta. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Plecasem la piata cu gandul sa fac o supa de rosii.  Aveam nevoie de maxim 2 kg de rosii carnoase ci bine coapte. Ajung la tarabe, ochesc niste rosii rumene in obraz si ii cer taranului sa imi cantareasca  25 de kg de rosii. Nu stiu daca am innebunit cu totul dar nu m-am putut abtine : era 0.6 lei kilogramul! Spre disperarea sotului meu care abia se bucura de putintica racoare in casa, m-am apucat sa fierb din nou conserve. De data asta dupa o alta reteta, mult mai simpla. De fapt ... doua variante :
1. simplu
2. simplu de tot


Special pentru voi : la finalul retetei gasisi si etichete pentru borcane !


duminică, 4 septembrie 2011

Mini tarte cu iaurt si mure

In timp ce preparam Tortul cu ciocolata si crema de iaurt cu mure, am dat din intamplare peste niste forme de mini tarte, tare dragute, care se cereau inaugurate. Deja imi imaginam un desert racoros, usor,  ornat cu fructe proaspete si ciocolata :

Mini tarte cu iaurt si mure

Tort mousse de ciocolata cu crema de iaurt si mure

De curand am avut in vizita cateva persoane tare dragi, cu un apetit deosebit pentru ciocolata. Initial vroiam sa le fac o tarta cu crema de iaurt si mure, dar planurile mi-au fost date peste cap de mamica nazdravanilor : "daca le faci ceva cu ciocolata o sa fii prietena lor cea mai buna". Se putea sa ignor asemenea pont? Am combinat mai multe retete si in final a iesit (cred) tortul cel mai muncit de pana acum. Nu stiu daca de vina era oboseala acumulata in timp, orele tarzii la care l-am preparat , dar cert e ca mi-a luat doua nopti sa il termin. Nu tortul in sine, ci ornatul : ciocolata se incapatana pur si simplu sa nu se topeasca uniform, se facea cocoloase... ba o varsam pe aragaz, ba imi tremurau mainile. A fost o lupta stransa si ma incapatanez sa cred ca am castigat. 

Tort mousse de ciocolata cu crema de iaurt si mure

vineri, 2 septembrie 2011

Paine cu rosii uscate si busuioc

Primul meu gand dupa ce am facut Rosiile uscate marinate a fost sa le incerc alaturi de o felie cu branza. Dar in final am ajuns la mai mult de atat: o felie de paine cu rosii uscate si busuioc, acoperita din belsug de crema de branza dulce si desavarsita cu cateva bucatele de rosii uscate. Divin...
Painea se poate face si cu rosii proaspete, procedeul insa difera putin si, cu putin noroc, voi gasi timpul necesar sa postez si aceasta reteta.

Paine cu rosii uscate si busuioc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...