marți, 9 august 2011

Inghetata de afine

S-a umplut piata de afine. Afara e caldura mare ... concluzia : haideti la o cupa de inghetata! Racoroasa, bogata in fructe, cu gust fin de afine salbatice. De nerefuzat, asa e?

Inghetata de afine


Si cum am renuntat sa mai caut retete, am  adunat de prin bucatarie ingredientele care mi s-au parut ca se potrivesc :
- 350 g afine ( salbatice, dar merg si de cultura)
- 300 ml frisca nebatuta
- 5 linguri de zahar ( e chesti de gust, afinele salbatice sunt usor mai acre decat cele de cultura)
- o pastaie de vanilie ( puteti folosi zahar vanilat in loc de cele 5 linguri de zahar simplu si atunci renuntati la vanilie)



Eu am folosit fructe congelate, ceea ce micsorat mult timpul de congelare.
Se prepara extrem de simplu : fructele se paseaza impreuna cu semintele de vanilie iar frisca se bate spuma si se adauga zaharul. Cele doua compozitii se amesteca pana la omogenizare si apoi se congeleaza.

Inghetata de afine

Si cum nu aveam masina de inghetata pregatita, am procedat "ca pe vremuri": in primele 2 ore am scos la fiecare 30 de minute casoleta din congelator si am batut bine inghetata ca sa sparg cristalele de gheata.

Inghetata de afine

Pana mai mananc eu o portie, va las sa degustati si voi (vizual) minunatia asta :)

Inghetata de afine

6 comentarii :

Din bucataria mea spunea...

Parfumata si racoritoare!!!...O ador! Pupici!

Oana spunea...

Licuta,imi place ca nu refuzi nici-o inghetata :D
e musai sa iti fac una cu dedicatie !

Unknown spunea...

Ce repede se face, si totusi cat de buna e! hai ca vin si eu la o cupa.

Oana spunea...

Te astept cu drag :) Cred ca e una din putinele retete care se face mai repede decat se mananca :))))

Irina spunea...

Imi place mult de tot!

Oana spunea...

Ma bucur sa aud asta, Irina :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...