sâmbătă, 19 martie 2011

Briose cu banane, nuci si ciocolata

Pline de bucati de ciocolata, cu nuci fine si banana cremoasa, cu siguranta vor fi pe placul copiilor si nu numai!
Facute intr-o tava de imprumut, acestea sunt primele mele briose. Ma asteptam sa iasa ceva banal dar... ma bucur ca nu am avut dreptate :)



Ingrediente :
- 55 g unt
- 175 g zahar
- 2 oua
- 2 banane foarte coapte
- 300 g faina
- 1 pachet praf de copt
- 200 g nuci tocate sau macinate fin, dupa preferinta
- o ciocolata cu lapte ( 100 g )
- 120  ml lapte batut


Inainte de a va povesti reteta, trebuie sa va spun ca am folosit o tava cu 12 forme si in final am obtinut aproape doua tavi de briose rotofeie si suculente. Adica vreo 22, suficiente cat sa sature o mana de mancaciosi.

Pentru inceput, am preincalzit cuptorul la 175 grade (foc mic spre mediu) si am umplut forma de briose cu cosulete de hartie.

Intr-un bol mediu se bat pana la omogenizare untul, zaharul, ouale... peste care se adauga banana pasata sau pur si simplu zdrobita cu furculita, asa cum am facut eu. In continuare adaugam faina, praful de copt, nuca si ciocolata rupta bucatele mici. Dupa ce le amestecam bine, turnam laptele batut si gata !
Tot ce ramane de facut e sa umplem cosuletele de briose cu aceasta compozitie si sa lasam la cuptor pentru circa 20-25 minute. Cresc tare frumos si miros asa de bineeeeeee.


Ca sa nu mai zic ca ciocolata se topeste in interior si se combina intr-un mod foarte reusit cu gustul bogat de nuca si cu cel cremos de banana!



4 comentarii :

Anonim spunea...

ador briosele de tot felul !!!!

Oana spunea...

Ma bucur ca iti plac, eu nu sunt chiar mare fan dar am reusit sa gasesc cateva retete pe gustul meu :)

Anonim spunea...

Vroiam sa intreb daca laptele batut poate fi inlocuit si cu altceva? multumesc

Oana spunea...

In principiu Kefir, smantana, iaurt. Cred ca merge si cu lapte dulce, am unele retete similare la care folosesc lapte dulce

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...