joi, 25 noiembrie 2010

Dovlecei umpluti cu branza

Unul dn felurile preferate ale ingerasului meu!

Dovleci umpluti cu branza


Ingrediente :
un dovlecel mediu
4 linguri de branzica de casa
un galbenus de ou
2-3 fire de marar


Se curata dovlecelul de coaja si se taie in 4 bucati. Se scobeste fiecare bucata, cu grija sa nu se perforeze peretii.



Miezul de dovleac ( fara seminte! ) se toaca marunt si se pune pe foc intr-o craticioara mica. Se lasa sa se topeasca in sucul propriu, la foc mic, pana cand scade zeama.

Miezul de dovleac se amesteca cu branzica, galbenusul si mararul tocat marunt.


Se umplu dovleceii cu comozitia de mai sus si se aseaza intr-un vas mic, termorezistent, cu capac. Se toarna apa de circa 1 deget, se acopera si se lasa la cuptor circa 40 minute la foc mic ( pana incepe sa se rumeneasca umplutura).

Optional, se poate rade branza mozarella deasupra, cat sunt inca fierbinti.
In functie de varsta bebelusului, se servesc pasati la blenderi sau ca atare. Dovlecelul se inmoaie foarte mult, nu ar trebui sa dea batai de cap bebelusilor carora le place sa mestece :)

Trebuie sa recunosc ca reteta imi place foarte mult si mie, mananc cu mare placere alaturi de el!

3 comentarii :

Silvia spunea...

M-ai salvat! Am cumparat dovlecei si nu stiam ce sa fac bun cu ei, acum stiu...multumesc!

Oana spunea...

Ma bucur mult ca ti-au placut, e o reteta pe care o prepar pentru cel mic dar si pentru cei mari e la fel de buna. Poti pune putina smantana in plus si lasi si albusul daca vrei o varianta mai satioasa :)

Statii intoxicare spunea...

Vai, dar ce bunatati! Nu stiu cum de n-am mancat niciodata dovlecei cu branza, dar arata demential!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...