Mereu am fost atrasa de carnea alba si suculenta a doradei. Pana acum o gateam exclusiv la gratar, dar aceasta reteta m-a surprins in mod placut. Gustul este mult prea bun pentru a-l schimba cu condimente sau arome de aceea recomand retete cat mai simple dar cu un efect fabulos.
Se prepara usor si dispare si mai repede din farfurie !
Ingrediente :
- 2 pesti dorada
- 2 rosii
- 1 lamaie
- 1 ceapa medie
- 100 ml vin alb
- 2 linguri ulei
- sare si piper dupa gust
- optional o lamaie si doua frunze de dafin pt decor/servire
Imi place acest peste pentru ca este foarte "curat": se curata usor si intestinele nu lasa mizerie in urma .
Dupa ce curatam pestele il asezam in tava, il presaram cu sare si piper boabe apoi ii croim haina bogata din felii de ceapa, rosii si lamaie.
Se toarna deasupra uleiul si vinul. Optional, se taie o lamaie in 2 si se infige in fiecare jumatate cate o frunza proaspata de dafin. Dupa ce sta la cuptor, lamaia devine dulce si aromata!
Se lasa la cuptor circa o ora si apoi se serveste fierbinte impreuna cu legumele si un pahar de vin alb.
marți, 1 februarie 2011
Dorada la cuptor
Etichete:
bunatati
,
carne
,
dorada cu rosii la cuptor
,
Dorada la cuptor
,
peste
,
reteta
,
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
3 comentarii :
Cea mai delicioasa dorada la cuptor pe care am vazut-o vreodata.
Cum traiesc in Barcelona, gatesc adesea peste la cuptor, cumparat sau prins de mine in mare.
As avea doua observatii:
1. lamaia intotdeauna se curata de coaja, altfel carnea va pastra un gust amar de la partea "alba" a lamaii;
2. doradei i se indeparteaza coada si aripioarele, inclusiv cea dorsala, inainte de a o pune la cuptor
Bune ponturile.Sper ca si dorada :)
Trimiteți un comentariu