Supa crema de dovlecel si stevie |
Ingrediente :
- 3 dovlecei medii sau 4 mici - eu ma folosit zucchini dar merg de minune si alte soiuri
- 2-3 cartofi
- un morcov
- o ceapa
- 1 lingura de unt ( sau ulei de masline)
- o legatura generoasa de stevie sau 2 mai mici
- busuioc taiat marunt, cam 2 linguri; plus frunzulite pentru servit
- sare, piper
- lamaie
Legumele ( mai putin stevia si busuiocul) se taie bucati mici , se calesc putin in unt sau ulei si apoi se acopera cu apa. Nu puneti multa apa, ci doar cat sa le acopere. Cand s-a inmuiat morcovul, adaugati stevia taiata grosier si mai fierbeti 3 minute. Stingeti focul, adaugati busuiocul si lasati totul acoperit pentru 5 minute.
Pasati cu blenderul si asezonati cu sare , piper si lamiae, dupa gust.
Se serveste cu frunzulite de busuioc.
Supa crema de dovlecel si stevie |
Pont : folositi busuioc itelienesc, cu frunza mare, nu din cel "de biserica". Cel din urma e mai iute si aroma difera. Nu renuntati la busuioc, el este care care da acea nota deosebita acestei supe...
Supa crema de dovlecel si stevie |
Asa-i ca e deosebita?
3 comentarii :
o supa foarte delicioasa de toamna :)
Asa e Maria :)
Astept si impresii dupa preparare!
Foarte faina combinatia!
Trimiteți un comentariu