Da, stiu... sunt multe retete pe aceasta tema. Dar nu m-as fi incumetat sa postez o reteta de pui la cuptor, marinat daca nu ar fi fost putintel mai altfel, cu un ingredient inedit dar care schimba radical gustul de pui.
Tinand cont ca marinarea fragezeste carnea, reteta e potrivita pentru puii si pasarile de curte care se incapataneaza sa ne dea de furca la mestecat. Dealtfel, reteta originala ( a Laurei Laurentiu) este facuta cu pasare de curte. Eu nu am incercat, dar o cred pe cuvant cand spune ca s-a fragezit de tot.
Pui la cuptor, marinat |
Puiul meu a fost miriapod, o specie nemaivazuta cu 8 picioare (doar copanele), fara pulpe, piept sau aripi. Pe socoteala voastra puteti incerca si puiul cel de toate zilele, cu toate membrele la locul lor.
Haideti sa va povestesc cum e cu puiul asta : mai intai de toate, pregatim marinata din:
- 1 pahar de 200 de ml. cu suc de mere (eu am folosit proaspat stors, dar si cel din comert e bun)
- 1 ceapa mica
- 20 de grame de telina ( cu alte cuvinte o telina mica-mica)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de sos worchester
- 1 lingura de sos chilli
- 1 lingurita de maghiran uscat
- 1 lingura de cimbru proaspat ( eh, sa imi fie rusine, am avut doar din cel uscat...)
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- piper proaspat macinat, dupa gust
- 1 ceapa mica
- 20 de grame de telina ( cu alte cuvinte o telina mica-mica)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de sos worchester
- 1 lingura de sos chilli
- 1 lingurita de maghiran uscat
- 1 lingura de cimbru proaspat ( eh, sa imi fie rusine, am avut doar din cel uscat...)
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- piper proaspat macinat, dupa gust
Pui la cuptor, marinat |
Pui la cuptor, marinat |
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu