Morcoveii de la Bonduelle sunt iar pe val! Ii iubesc atat de mult in preparatele dulci, incat m-am decis sa ii testez cat mai multe retete cu putiinta. Retete trendy, binenteles! Sunt atat de fragezi, de aromatic... de plini de vitamine!
Si uite-asa am raspuns provocarii lansata de Ama & Bonduelle : Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle - Fii Trendy in Bucatarie & Ama in
bucatarie
Ce ziceti de un cocktail? Dar de niste cupcakes? Sunt foarte trendy, toata lumea si le doreste...mici, cochete si mai ales in combinatii interesante.
Iata propunerea mea:
1. raw vegan
2. ananas, baby carrot, cocos, cardamon si scortisoara
3. o bucatica de rai, cu gust de concedii si de soare...
Nu, nu m-am convertit, fac parte din specia carnivore dar, din cand in cand, imi place sa dau iama si prin bunatatile altora.
Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi |
Ingrediente :
Pentru briose :
400 g morcovi " Spring Carrots" de la Bonduelle
2/3 cana nuci crude,
inmuiate timp de 4 ore
1 cana de caju crud, inmuiate timp de 4 ore
1 cana de curmale fara samburi,
1/2 cana stafide
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamon
1 + 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
1 varf de cutit sare de mare
1/2 cana nuca de cocos proaspat razuit
1 cana de caju crud, inmuiate timp de 4 ore
1 cana de curmale fara samburi,
1/2 cana stafide
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamon
1 + 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
1 varf de cutit sare de mare
1/2 cana nuca de cocos proaspat razuit
1/2 cana ananas proaspat taiat cubulete
Pentru "frosting"
2 cani caju crud, inmuiat timp de 4 ore
1/2 cana lamaie proaspat stoarsa
1/2 ceasca miere
2 lingurite extract de vanilie pura
2/3 cana cocos proaspat razuit
3 linguri lapte de cocos
2/3 cana unt de cocos
Pentru inceput punem nucile si caju-ul la inmuiat timp de minim 4 ore. Ele se vor hidrata si vor fi mult mai usor de digerat.
Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi |
Ce urmeaza mai departe e din seria : hocus - pocus- preparatus!
Ingredientele pentru briose se pun toate in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se maruntesc. Aluatul... daca il pot numi asa, este destul de umed, cu bucati vizibile de morcov. Se muleaza foarte usor pe orice forma si este destul de compact, astfel incat briosele nu se vor descompune sub propria greutate. M-au uimit cat de usor sunt de modelat!
Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi |
Briosele se pot manca ca atare sau se poate face un frosting cu "branza raw" si cocos. Prepararea? La fel de simpla : totul se mixeaza pana se obtine o pasta fina.
Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi |
Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca mi-am indragostit de rapiditatea cu care se prepara retetele. Iar gustul este atat de proaspat, de crud, de... exotic!
Experienta a fost o incursiune interesanta in lumea raw, voi incerca sa o repet mai des. Pacat ca ingredientele sunt atat de scumpe....
Cupcakes raw : vis tropical cu morcovi |
Va las acum, ma duc sa savurez pe indelete o briosa. Toata casa doarme, e o liniste cum rar gasesc in ultima vreme! Oh da, acum o sa ma rasfat!!!! Scuzati-ma, m-am dus!
2 comentarii :
Draga Oana, de ce nu participi la concursul Bonduelle cu aceste minunatii de retete? Ai detalii aici http://bonduelle.ro/4culori - iti doresc sa castigi excursia culinara in Franta! :)
Interesanta idee, multumesc de pont !
Trimiteți un comentariu