sâmbătă, 27 aprilie 2013

Tort raw vegan de morcov si ananas

Acesta e al patrulea desert pe baza de morcovi pe care il incerc in ultima vreme. Pana de curand mi se parea oarecum ciudat sa folosesc o leguma in ceva dulce dar... tocmai aici este frumusetea! Rezultatul este surprinzator, nici nu s-ar zice ca are morcov! In plus e si de post :)
Trebuie sa multumesc Bonduelle care m-a provocat sa gatesc trendy cu legume! Am experimentat retete noi, savuroase si mai ales gustoase! Particip cu reteta de astazi la Concurs Bonduelle zi de zi Inspirelle – Fii Trendy in bucatarie & Teo’s Kitchen :)
De ce e trendy reteta? In primul rand ca e un dulce cu morcovi... mai rar asa ceva! In al doilea rand este sanatate pura, prepararea respectand toate princiile raw vegan. In al treilea rand, pastaile de Tonka ii dau un aer exotic, acel "je ne sais quoi" pe care nu il poti descrie. Iar cireasa de pe tort sunt tocmai morcoveii de la Bonduelle, mici si dulci, perfecti pentru o prajiturica plina de vitamine!
Oricum ar fi, eu iubesc reteta asta pentru ca se poate prepara si in zilele caniculare de vara, dar mai ales pentru ca il pot pacali pe nazdravanul meu sa pape morcov cu zambetul pe buze ! 1-0 pentru mine ! Si cum a cerut a doua portie scorul a devenit 2-0! Oh da!!!!!!!
 
Tort raw vegan de morcov si ananas


Ingredientele sunt dupa cum urmeaza  (eu am preparat doar jumatate de portie, deoarece niste termite pofticioase au dat iama prin caju inainte sa ma apuc eu de prajitura):

Blat :

2/3 cana nuci crude, inmuiate timp de 4 ore
1 cana de caju crud, inmuiate timp de 4 ore
1 cana de curmale fara samburi,
1/2 cana stafide
2 pastai de tonka rase fin
2 lingurite ghimbir proaspat ras
1 varf de cutit sare de mare
3/4 cana nuca de cocos proaspat razuit

3/4 cana ananas proaspat taiat cubulete
 
Pentru crema si glazura :
2 cani caju crud, inmuiat timp de 4 ore
1/2 cana lamaie proaspat stoarsa
1/2 ceasca miere
2 lingurite extract de vanilie pura
2/3 cana cocos ras
3 linguri lapte de cocos (sau apa, daca nu aveti)
2/3 cana unt de cocos 
 
+ 1 ceasca de ananas proaspat taiata bucati
 
Inainte sa va povestesc cat de "greu"se prepara bunaciunea asta, sa va povestesc despre Tonka, pastaile de  care m-am indragostit! In preparate reci, cum ar fi inghetata sau preparatele raw, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale.
 
Tort raw vegan de morcov si ananas

Ingredientele pentru blat se pun toate in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se maruntesc, fara a fi insa transformate in pasta. Desi la prima vedere nu pare usor de manevrat, aluatul devine foarte compact cand este modelat si isi pastreaza forma. 
Se modeleaza doua blaturi identice.

Tort raw vegan de morcov si ananas
 
Crema se prepara similar, mixand toate ingredientele in robotul de bucatarie pana capata o consistenta fina. Daca vi se pare prea moale, mai puteti adauga fulgi de cocos pana se ajunge la consistenta dorita.
 
Tort raw vegan de morcov si ananas
 
Intre cele doua  blaturi se niveleaza 1/2 din crema si bucatelele de ananas. Se orneaza cu restul de crema ramasa si se serveste proaspat preparat. Astfel profitati la maxim de portia de vitamine!
 
 
Tort raw vegan de morcov si ananas
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!   

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cred ca este minunata la gust:) Din pacate si fff costisitoare. Este o adevarata gaura in buget pentru a prepara acest desert. Oricum felicitari pentru reteta:)
Mona

Oana spunea...

Mona, ai dreptate, este o gaura in buget destul de mare. Eu una nu cred ca mi-as permite sa traiesc raw vegan. Oricat de ciudat ar suna, e mai ieftin sa mananci carne zilnic!

In ceea ce priveste gustul e deosebit, diferit de tot ce am mancat pana acum !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...