sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Lapte de pasare

Mi-aduc aminte cu drag de clipele din copilarie cand tatal meu imi facea lapte de pasare... O delicatesa simpla, dar atat de apreciata de copii...






Aveti nevoie de :
500 ml lapte
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat

Eu am preparat reteta pentru nazdravanul meu de numai un an si o luna, motiv pentru gare am facut galustele foarte mici. Cele facute mai mari, cu lingura, sunt mai usor de fiert.

Cum procedam?
Intr-o oala cu gura larga se pune apa la fiert ( aproximativ 2 litri de apa). O vom folosi sa fierbem "galustele "de bezea. Cand apa e aproape fiarta, incepem prepararea propriu zisa a retetei.

Se pune laptele la fiert. Separat, galbenusurile se freaca cu 70 g zahar plus zaharul vanilat si apoi le amestecam cu laptele. Lasam sa dea intr-un clocot si apoi stingem focul.




Albusul se bate spuma si apoi se adauga restul de zahar (30 g). Se fac galuste care se pun la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand apa se umfla si galustele s-au intarit putin. Eu am facut galustele mici, dar ies mult mai aspectuoase cele facute cu lingura/lingurita.
Atentie : albusul nu se intareste daca e batut in aburi !!!!



Se scot galustele cu o spumiera si se pun peste laptele fiert.



Nazdravanului meu i-a facut o desosebita placere sa pescuiasca galustele cu degetelele. Desi mai mult de jumatate de portie a ajuns pe hainute, sunt sigura ca a apreciat la maxim acest desert :)

4 comentarii :

Anonim spunea...

Felicitari, aveti un blog frumos si folositir!

Oana spunea...

Multumesc mult pentru apreciere! Astfel de comentarii imi insenineaza ziua :)

Anonim spunea...

Buna seara! Siteul Dvs. este atat de cald...cred ca tacamurile si farfurioarele baietelului il fac sa ajunga la inima noastra, a vizitatorilor! Felicitari si la cat mai multe retele minunate! AM

Oana spunea...

Multumesc mult pentru cuvintele deosebite! Mi-au mers direct la suflet :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...