luni, 10 ianuarie 2011

Paine cu lapte batut

Laptele batut adauga o nota placuta acestei paini usoare si pufoase. Este delicioasa prajita si unsa cu unt.



Ingrediente ( pentru o paine de 750 g) :

- 230 ml lapte batut
- 30 ml apa
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei
- 250 g faina alba de paine ( tip 650 sau 480)
- 125 g faina integrala de grau
- 1.5 ligurite sare
- 1 lingurita de drojdie uscata

In cuva masinii de paine se toarna laptele batut, apa, mierea si uleiul. Deasupra se presara faina alba si apoi cea integrala astfel incat lichidul sa fie complet acoperit. Se adauga sarea intr-un colt si drojdia in mijloc.

Se seteaza masina pentru paine normala, coaja medie, gramaj 750 g. Atentie, daca laptele batut este rece se va selecta un program cu preincalzire (de exemplu cel pentru paine cu seminte).
La sfarsitul programului se scoate painea si se lasa la racit pe un gratar metalic.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...