Prajiturile "rasturnate" sunt mereu de mare efect! Nu necesita mult efort iar rezultatul arata ca o prajitura "muncita" mult! E o idee salvatoare cand aveti musafiri, timpul va preseaza si vreti sa impresionati!
Ca si tarta Tatin, prajitura de azi cu banana are la baza fructe caramelizate imbracate de aluat. Siropul caramel insiropeaza tarta si da un gust deosebit bananelor.
Daca sunteti un fan al checurilor sau prajiturilor tip pandispan cu fructe, atunci prajiturica asta sigur va va fi pe plac!
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Ingrediente pentru caramel :
- 150 g zahar brun
- 75 g unt
Ingrediente pentru blat:
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 220 g zahar + 1 lingura zahar vanilat
- 125 g unt topit si racit
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 4-5 banana
V-am promis o reteta usoara si o sa ma tin de cuvant !
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Zaharul se caramelizeaza putin si apoi se topeste untul. Se lasa pe foc pana la omogenizare. Se toarna pe fundul unei tavi circulare, non aderente ( de ex cele de silicon).
Bananele se taie felii de circa 1 deget si jumatate si se aseaza peste crema caramel una langa alta, formand cercuri concentrice.
Faina se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se toarna deasupra ouale batute putin, ca pentru omleta, untul topit si racit si laptele. Amestecati cu un tel pana la omogenizare.
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Se toarna peste banana si se introduce in cuptor pentru circa 35 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. O scobitoare introdusa in blat ar trebui sa iasa curate.
Se lasa putin la racit apoi se rastoarna peste o farfurie. Lasati forma deasupra pana se raceste complet, siropul ramas va insiropa tarta.
Serviti cu pofta, impartiti cu cei dragi! E suficienta, e gustoasa si e si consistenta!
Prajitura cu banane caramelizate / Banana Upside Down Cake |
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!
7 comentarii :
Tare bine arata,iar daca este cu banane ...deliciosasa!
Te pup
Mersi Mimmi :)
Aaa, am facut asa cu mere. Nu m-a dus mintea sa fac si cu banane. Hehe, se vede ca eu gandesc creativ mai mult cand este vorba despre borcanit...
Nu uiti de concurs, da? http://www.bucatareli.com/2013/03/concurs-pentru-bloggerii-culinari-de-ce.html
Te astept cu drag,
Gabi
Gabi, draga mea, nu pot rata concursul!!!!!!
Weekendul e dedicat familiei. Acum ca mi-am incarcat bateriile ma pun pe scris :)
In alta ordine de idei... borcane asa inspirate ca ale tale, mai rar!
Ce zici de faptul ca am cumparat ardei iuti si hrean special ca sa fac bomba ta? Acu... in prag de primavera!
Oana, te previn: nu face ardei umpluti cu hrean daca nu ai manusi! Altfel, patesti ca mine...
Ma gandeam sa pun doua perechi... ca sa fiu sigura!
Trimiteți un comentariu