Asta e una din cele mai bune retete de chec pe care le-am mancat in ultima vreme.
Va spuneam ca soacra mea face cele mai bune dulciuri...Ei bine, mai jos e dovada! E reteta ei si reusita e mereu 100%!
Pentru ca e o reteta cu multe stele, i-am dat haina de sarbatoare : o glazura din ciocolata topita si o ploaie de stele :)
Ingrediente :
3 oua
2/3 pahar ulei
1 pahar lapte
1 pahar zahar
1 praf de copt
Va spuneam ca soacra mea face cele mai bune dulciuri...Ei bine, mai jos e dovada! E reteta ei si reusita e mereu 100%!
Pentru ca e o reteta cu multe stele, i-am dat haina de sarbatoare : o glazura din ciocolata topita si o ploaie de stele :)
Chec |
Ingrediente :
3 oua
2/3 pahar ulei
1 pahar lapte
1 pahar zahar
1 praf de copt
2 +1/2 pahar faina
esenta de vanilie - o lingura
esenta de vanilie - o lingura
un praf de sare
Se pregateste o tava de chec, ungand-o cu putin ulei si apoi tapetand-o cu faina. Cuptorul se preincalzeste la180 grade (foc mediu).
Zaharul se freaca cu ouale pana se umfal si compozitia incepe sa se albeasca. Apoi se adauga uleiul si laptele incepand cu uleiul. Se adauga putin ulei, se amesteca, se adauga putin lapte si iar se amesteca si tot asa pana se termina. La sfarsit se adauga faina cate putin, sa se faca ca un aluat de clatite mai gros. Se adauga praful de copt stins si se pune in tava 3 sferturi din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se pune deasupra amestecand putin cu furculita pentru un aspect marmorat. Se poate pune si nuca intreaga.
Se coace pana se desface putin pe margini (sa nu mai aiba aluat in mijloc la proba sobitoarei )
Eu am topit ciocolata si am turnat pe deasupra, apoi am presarat ornamente de zahar. Nu e obligatoriu, e grozav si in variant clasica, presarat cu zahar pudra!
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!
Se pregateste o tava de chec, ungand-o cu putin ulei si apoi tapetand-o cu faina. Cuptorul se preincalzeste la180 grade (foc mediu).
Zaharul se freaca cu ouale pana se umfal si compozitia incepe sa se albeasca. Apoi se adauga uleiul si laptele incepand cu uleiul. Se adauga putin ulei, se amesteca, se adauga putin lapte si iar se amesteca si tot asa pana se termina. La sfarsit se adauga faina cate putin, sa se faca ca un aluat de clatite mai gros. Se adauga praful de copt stins si se pune in tava 3 sferturi din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se pune deasupra amestecand putin cu furculita pentru un aspect marmorat. Se poate pune si nuca intreaga.
Chec |
Se coace pana se desface putin pe margini (sa nu mai aiba aluat in mijloc la proba sobitoarei )
Eu am topit ciocolata si am turnat pe deasupra, apoi am presarat ornamente de zahar. Nu e obligatoriu, e grozav si in variant clasica, presarat cu zahar pudra!
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!
2 comentarii :
Pot sa folosesc reteta asta pt briose? Deci in loc de forma de chec sa folosesc mai multe forme de briose?
Da, binenteles! In fapt, briosele sunt minichecuri :)
Trimiteți un comentariu