Reteta de astazi este nu numai foarte rapida ci si extrem de savuroasa .
Mici si fragezi, acesti morcovi in miniatura pot fi o garnitura minunata pentru pui, peste sau curcan. Reteta am vazut-o la Radu si trebuie sa recunosc ca nu am gresit lasandu-ma la mana lui! Au un gust subtil de portocala caramelizata care contrasteaza intr-un mod inedit cu gustul de cimbru. Sunt buni dom'le...
Ingredientele sunt dupa cum urmeaza :
- 450g baby carrot congelati
- 1 lingura unt
- 1 lingura zahar (preferabil brun)
- zeama de la 1/2 portocala
- un jumatate de lingurita rasa de cimbru uscat. Daca aveti proaspat si mai bine : folositi o lingurita rasa
- o cana cu apa
- 1 lingura unt
- 1 lingura zahar (preferabil brun)
- zeama de la 1/2 portocala
- un jumatate de lingurita rasa de cimbru uscat. Daca aveti proaspat si mai bine : folositi o lingurita rasa
- o cana cu apa
- sare si piper dupa gust
Prepararea e foarte simpla : se caramelizeaza usor zaharul, se adauga untul si , dupa ce s-a topit, se adauga restul ingredientelor. O sa arate cam asa :
Baby carrot cu portocale |
Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand s-a evaporate toata apa. In acest timp morcovul e bine fiert, patruns de arome :)
Serviti cu drag, alaturi de o bucatica de fripturica .
Baby carrot cu portocale |
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit.
2 comentarii :
Arata mai bine aici. :))
Aceeasi Marie cu alta palarie :)
Trimiteți un comentariu