marți, 12 noiembrie 2013

Budinca de paine - Bread Pudding

Sub un titlu aparent banal se ascunde o bunaciune buna buna buna rau de tot! Are o textura cremoasa, umeda, ca un fel de combinatie intre un pandispan si o crema de zahar ars. E foarte versatile, se pot adauga nuci, stafide, ciocolata, mere, banana, scortisoara si tot ce va mai trece prin cap ! Daca se renunta la zahar se poate face si cu legume si cu carne sau branza, rezultand o tarta excelenta pentru un picnic sau cina.
Probabil multi dintre voi v-o aduceti aminte din copilarie, cand totul se gasea greu si mamele noastre trebuiau sa se descurce doar cu ce aveau la indemana.
De ce imi place atat de mult? Pentru ca e fina, suculenta, gustoasa si se face foarte simplu. Se poate face si cu piscoturi sau cozonac
Pozele nu reusesc sa redea intru totul gustul fin si deosebit al acestei... budinci :)
 
Budinca de paine - Bread Pudding

 
Ingrediente :
- aproximativ 500 g de paine ( sau cozonac, piscoturi)
- 700 ml lapte
- 3 oua mari sau 4 oua mai mici
- 300 g zahar ( daca folositi cozonac sau piscoturi reduceti la 200g)
- zahar vanilat
- putin unt pentru uns forma 
plus :
- 1 ceasca de stafide
- 100 g ciocolata cu lapte sau ciocolata dumneavoastra preferata
- un mar mediu taiat cubulete de 1 cm
 
Preparare : 10 minute
Coacere : 1 ora la 180 grade
 
Se poate folosi aproape orice : scortisoara, fructe confiate, ciocolata cu crema, nuci, merisoare, fructe de padure etc
 
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
 
Laptele, zaharul , vanilia si ouale se bat cu mixerul pana la omogenizare.
Ungeti cu unt o forma de tarta de circa 26 cm sau o forma patrata de 20x20. Asezati painea taiata sau rupta bucati cat o nuca si presarati din belsug stafide, cuburi de mere si ciocolata. Pastrati circa un sfert de ciocolata . Amestecati usor sa se patrunda prin paine . Turnati deasupra compozitia de lapte si ou si presati usor in lichid painea care se incapataneaza sa pluteasca deasupra. Lasati 5 minute sa se inmoaie painea. Presarati deasupra restul de ciocolata si bagati-o la cuptor la foc mediu (180 grade). Este gata cand o scobitoare introdusa in ea este uscata.
 
Daca inainte de cuptor arata asa:
 
Budinca de paine - Bread Pudding
 
Dupa coacere arata si mai bine :
 
Budinca de paine - Bread Pudding
Budinca de paine - Bread Pudding
 
 

3 comentarii :

Licuta Marin spunea...

Mmm, ce bine arata! Yummy! Si eu o feliuta:)Pup!

Oana spunea...

Chiar si doua pentru tine :)

Consulting 4 You! spunea...

Ma inscriu si eu la o portie! :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...