Afara este frig, vant si ploaie, o vreme care in mod normal iti taie pofta de orice... Asa ca... ce-ar fi sa ne inveselim putin cu miros de chifle proaspete, pufoase si cu un ingredient minune : quinoa?
Am folosit acest aluat cu ceva vreme in urma, la o reteta cu care am castigat un premiu tare dragut : Chilli con carne in cosulete de quinoa. Mi-a placut tare mult atunci gustul putin altfel fata de cel al aluaturilor cu care eram obisnuita.
Despre quinoa se spun numai lucuri bune in ultima vreme... s-a redescoperit ca aliment minune... asa o fi, nu zic nu. Pe mine ma convinge doar ce testez, iar reteta asta nu-i de lepadat :)
Haideti sa alungam vremea rea cu miros imbietor de chifle proaspat coapte!
Chifle cu quinoa |
Ingrediente :
2 linguri de quinoa fierte in 8 linguri de apa si apoi scurse cat mai bine (de ex intr-o sita sau tifon)
+
150 ml apa
350 g faina
1 lingura ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
+ 1 ou batut, seminte de susan si de negrilica pentru decor
Reteta este la baza blatul meu preferat pentru pizza la care am daugat quinoa fiarta si am mai adaugat si nitica faina.
Quinoa se fierbe in apa, acoperita, pana se umfla si absoarne toata apa. Se lasa la scurs circa 5 minute, de preferat intr-o sita sau intr-un tifon. Din cand in cand apasam cu mana ca sa grabim scurgerea apei.
Restul ingredientelor se pun in masina de paine, se adauga quiona bine scursa si se seteaza programul pentru aluat. Binenteles, se poate si framanta la mana, ca orice aluat clasic.
Daca vi se pare ca nu este suficient de legat aluatul, mai adaugati faina. Totul depinde de cata apa e inmagazinata in quinoa. Cantitatea de faina din reteta este cea care mi-a rezultat mie: am tot adaugat faina in aluat pana cand mi s-a parut suficient de legat.
Noi le-am servit cu gem si cu unt, alaturi de un ceai fierbinte. Voi cum le preferati?
Daca vi se pare ca nu este suficient de legat aluatul, mai adaugati faina. Totul depinde de cata apa e inmagazinata in quinoa. Cantitatea de faina din reteta este cea care mi-a rezultat mie: am tot adaugat faina in aluat pana cand mi s-a parut suficient de legat.
Chifle cu quinoa |
Dupa ce programul de aluat s-a terminat, se modeleaza chiflele, se ung cu ou batut si se presara cu susan si cu negrilica.
Semintele de negrilica, cunoscute si ca nigella sunt excelente pentru stomac. Au un gust foarte aromat, putin picant, inconfundabil odata ce le-ati gustat.
Se mai lasa la crescut circa jumatate de ora si apoi se coc la foc mediu, in cuptorul preincalzit circa 25 de minute sau pana se rumenesc uniform.
Chifle cu quinoa |
Noi le-am servit cu gem si cu unt, alaturi de un ceai fierbinte. Voi cum le preferati?
Chifle cu quinoa |
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu