vineri, 11 noiembrie 2011

Friptupizza

In preferintele nazdravanului meu mic pizza se numara pe locul doi, imediat dupa ciocolata. E greu sa concurezi cu ciocolata, e un adversar redutabil pentru orice fel de mancare. Cum necum, ar manca pizza in cantitati impresionante. Pazeste cuptorul si ma intreaba din 2 in 2 secunde "E gata pizza?" "papa pizza"si tot asa. Din pacate nu e un fel de mancare prea sanatos pentru varsta lui, asa ca incerc sa adaptez cat pot ca sa iasa ceva rezonabil.
In meniul de ieri am avut "friptupizza". Adica un alt fel de a face nazdravanul sa pape carnea pe care a refuzat-o cu indarjire aseara. Credeti ca si-a dat seama ca de fapt papa friptura? Binenteles ca nu.


Ingrediente pentru pizza :
- aluat de pizza ( un sfert de "portie", ingredientele vi le scriu mai jos)
- o bucata de friptura la gratar (eu am avut curcan si pui)
- ardei gras rosu 
- masline fara samburi
- mozzarella
- o lingura de pasta de rosii sau ketchup de casa

Pentru aluat am folosit : 
- 400 g faina alba tip 000
- 200 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura oregano sau busuioc uscat
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita sare


Aluatul l-am facut in masina de paine, folosind programul special pentru aluat. Are o durata de o ora si jumatate, timp in care aluatul  creste suficient de mult. Binenteles ca se poate framanta si la mana, e obligatoriu sa il lasati aproximativ o ora si jumatate sa creasca.
Mie imi place sa adaug oregano sau busuioc in aluat, ii da o savoare aparte.


Aluatul se intinde fie cu mana fie cu un sucitor, pe o suprafata presarata cu faina.  Se aseaza in tava si se unge cu pasta de rosii sau ketchup, preferabil de casa. Se presara mozzarella rasa, bucatile de friptura taie fasii, maslinele si ardeii.
La noi cel mic este fan masline, le culege cu manuta de pe pizza ori de cate ori are ocazia. Asa ca eu am pus mai multe, cu dedicatie.
La final se mai presara mozarella ca sa fixeze ingredientele pe aluat. Tinand cont ca e vorba de alimentatia unui copil, am incercat sa am o proportie cat mai mare de carne si legume comparativ cu cantitatea de aluat sau mozzarella

Se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil la temperatura maxima si se lasa pana incep sa se rumeneasca marginile. Se taie fierbinte si se lasa la racit inainte de a fi servita copiilor. La noi partea cu racitul e un chin! Nu are rabdare sa se raceasca, de fiecare data se frige si apoi tipa sa suflam sa se raceasca :)
Binenteles se serveste cu moderatie, cu sau fara ketchup.

Incerc sa fac cat mai rar deoarece nu mi se pare o mancare prea sanatoasa pentru varsta lui. Dar cand puiul cere cu lacrimi in ochi.... cum pot sa-l refuz?!?!?!?!

18 comentarii :

Dorina spunea...

Faina idee. Si eu pacalesc cateodata pitica mea , trebuie sa mai recurgem si la metode "drastice" cateodata .

Oana spunea...

Dorina, ma bucur ca ti-am mai dt o idee :) Arsenalul pentru convingerea celor mici sa pape trebuie sa fie foarte bogat...

Din bucataria mea spunea...

Ce buna e, friptupizza!!!Si eu o feliuta!:)Pup!

DiaMar bucataria galbena spunea...

O bunatate friptupizza ta.O zi buna.

Oana spunea...

Licuta, te astept cu mare placere la mai multe feliute!

Merci DiaMar :)

Antonina spunea...

Moama ce pofta mi-ai facut !! vreau si paine si pizza !! asa nu se mai poate!!

Unknown spunea...

bun, bun. si al meu mananca pizza in toate formele. Cred ca toti copiii o adora.
Vin si eu la o felie :)

Lubita Iancu spunea...

Buna ziua,ti-am facut o vizita pentru care primesti FELICITARI din partea mea;intradevar este un blog pentru pofticiosi si cum eu sunt cea mai mare pofticioasa din lumea asta(glumesc),raman doar cu privitul!!

Simona spunea...

Ce bine arata!

Lavinia spunea...

Ce bine arata! Simpla si delicioasa!

TeoBucatar spunea...

Haioasa friptupizza!si noi inventam diverse chestii in speta la fructe.Arata mai bine si e mai sanatoasa decat cu salam!

Unknown spunea...

Hi hi, in cazul piticilor nostru scopul scuza mijloacele. Arata suuuuuuuuuuuper!

Oana spunea...

Foarte amuzanta postarea!M-ai facut sa rad ;)) Sa-ti traiasca copilasul! Pizza arata fenomenal! Tot blogul este foooarte frumos. Felicitari!

Roxana spunea...

Cand am citit titlul m-am gandit la o pizza cu un blat din carne. Arata delicios, dar o sa incerc ideea mea intai

Oana spunea...

Interesanta idee, Roxana!

Bunatati de Poveste spunea...

mai...da' ce fain ai denumit-o !!!

ARPAD LUKACS spunea...

super.
Astazi am incercat . De fapt acum e la cuptor.
si vineri noapte am facut tarta cu branza si ciocolata si a mai ramas doar o feliuta...
Acum ca am aici o gramada de retete voi face in fiecare week end cate ceva bun.

Oana spunea...

Ma bucur ca iti pot fi sursa de inspiratie ! Imi pare rau ca nu am ami avut timp de retete nopi pe blog in ultima vreme, promit sa ma revansez in curand !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...