joi, 2 decembrie 2010

Supa de rosii cu carne de curcan

Simpla dar uimitor de gustoasa. Mai stati pe ganduri?



Ingrediente
500 g aripi de curcan sau pulpa cu os
o ceapa
2 morcovi
2-3 linguri de ulei
o conserva de rosii in bulion (850g) sau 1 kg rosii coapte
doua linguri orez
patrunjel sau busuioc proaspat

Supa de rosii a fost mereu preferata noastra in zilele calduroase de vara. Aceasta reteta este o adaptare potrivita pentru orice sezon,  cu putina carnita pentru gusturile mai "carnoase".
Este in fapt o combinatie intre supa de rosii a lui Jamie Oliver si o supa cu carne.

Cum procedam? Extrem de simplu :
Se pune carnea la fiert in apa suficienta cat sa o acopere. Se spumuieste bine in timpul fierberii.

Separat, pregatim supa de rosii : se toaca marunt morcovii si ceapa si se pun la calit in 2-3 linguri de ulei pana ce ceapa devine sticloasa si morcovul s-a inmuiat. Eu am preferat o varianta putin mai dietetica care poate fi servita si copiilor. Astfel, am inabusit ceapa si morcovul in putin ulei amestecat cu apa, lasand sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita.



Legumele astfel preparate se introduc in blender impreuna cu rosiile sau rosiile din bulion + bulionul. Se paseaza bine pana se obtine o crema fina.


Se scoate carnea si se de curata de pe oase. Se taie in bucatele si se adauga peste legumele pasate. Deasupra se toarna supa de carne, strecurata. Se adauga apa daca mai este nevoie, astfel incat supa sa aiba consistenta dorita. In cazul meu, volumul final de supa a fost de circa 3.5 litri.

Se pune la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul si se potriveste de sare. Se stinge focul cand orezul este fiert ( dupa circa 7-8 minute), se pune verdeata tocata si se acopera cu un capac ca sa se intrepatrunda aromele.

Rezultatul e delicios, lucru subliniat si de sotul meu cand a cerut a doua portie!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...