tag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post536308741198474967..comments2024-01-01T01:27:10.899+02:00Comments on Bunatati de la Oana: Tort ciocolatosOanahttp://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-26778636971626408812013-12-22T17:18:09.865+02:002013-12-22T17:18:09.865+02:00Sincer nu am incercat, dar cred ca poti incerca cu...Sincer nu am incercat, dar cred ca poti incerca cu 200g cacao si 200 g zahar, topite in unt. Adauga progresiv cacao in cantitatea de unt din reteta alternand cu zahar. E posibil sa mai trebuiasca si niscaiva lapte. Nu am incercat pana acum, e doar o ideeOanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-65365189335017874882013-12-22T16:55:37.428+02:002013-12-22T16:55:37.428+02:00Daca ar fi sa inlocuiesc ciocolata cu cacao (am o ...Daca ar fi sa inlocuiesc ciocolata cu cacao (am o cacao fff buna!), cata cacao si cat zahar ar trebui sa pun? Ma poti ajuta? Daca se poate o idee, daca nu, voi risca si-ti voi spune si tie. Numai bine!Lisahttps://www.blogger.com/profile/11972913641946572464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-20816217038928035972013-07-17T16:03:34.580+03:002013-07-17T16:03:34.580+03:00multumesc frumos!multumesc frumos!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-84356161538741315212013-07-17T15:46:37.842+03:002013-07-17T15:46:37.842+03:00Ma bucur mult ca v-a placut! La multi ani mamei ta...Ma bucur mult ca v-a placut! La multi ani mamei tale :)Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-53454533635030016062013-07-17T15:45:34.991+03:002013-07-17T15:45:34.991+03:00azi l-am facut pt mama mea si e bun si cu inlocuit...azi l-am facut pt mama mea si e bun si cu inlocuitor de nuca.anul trecut l-am facut pe cel cu capsuni.ambele au un gust deosebitAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-81074243313158370182013-07-16T12:37:22.219+03:002013-07-16T12:37:22.219+03:00Nu am folosit niciodata asa ceva, dar presupun ca ...Nu am folosit niciodata asa ceva, dar presupun ca merge. Nuca este pusa pentru gust, nu are un alt rol de care sa depinda reusita cremei.Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-28173640893426285642013-07-15T23:41:07.718+03:002013-07-15T23:41:07.718+03:00se poate folosi inlocuitor de nuca?multumescse poate folosi inlocuitor de nuca?multumescAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-6945359328045284472013-04-27T20:53:21.402+03:002013-04-27T20:53:21.402+03:00Eu nu pun zahar deloc.... are destul zahar ciocola...Eu nu pun zahar deloc.... are destul zahar ciocolata!Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-34912137153028809992013-04-27T16:05:02.193+03:002013-04-27T16:05:02.193+03:00Multumesc mult pentru reteta!Am facut tortul si es...Multumesc mult pentru reteta!Am facut tortul si este foarte bun, singurul lucru pe care ai .uitat sa-l mentionezi este cantitatea de zahar. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-37057011188798926692013-03-15T11:06:54.043+02:002013-03-15T11:06:54.043+02:00Cu mare placere! iti tin pumnii, tortul o sa fie o...Cu mare placere! iti tin pumnii, tortul o sa fie o reusita!Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-10905911393062574252013-03-15T10:42:13.554+02:002013-03-15T10:42:13.554+02:00:) Multumesc pt sfaturi!:) Multumesc pt sfaturi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-29907786076462417242013-03-15T10:40:28.423+02:002013-03-15T10:40:28.423+02:00Nu am incercat, nu stiu cum s-ar comporta crema de...Nu am incercat, nu stiu cum s-ar comporta crema de ciocolata obtinuta in amestec cu frisca. Cred ca ar fi cam groasa pentru a fi amestecata si nu ar mai iesi aerate la final.<br />E mai simplu cu smantana din comert. Trebuie doar avut grija sa nu stea prea mult pe foc. Atat. Nu e greu, am vorbit cu multa lume care a incercat reteta asta si pana acum nu s-a brannzit la nimeni.Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-79788986778338121482013-03-15T10:32:53.840+02:002013-03-15T10:32:53.840+02:00Nu se poate folosi unt?Nu se poate folosi unt?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-6156294635977620332013-03-15T10:30:58.877+02:002013-03-15T10:30:58.877+02:00Eu la tortul asta folosesc frisca obtinuta din lap...Eu la tortul asta folosesc frisca obtinuta din lapte dulce. Este de fapt smantana din lapte dulce. astfel, in loc de 200 ml smantana dulce folosesc tot smantana pentru frisca. Daca folosesti frisca vegetala, se poate pune orice smantana pentru a topi ciocolata ( eu am folosit Napolact sau Albalact) dar atunci trebuie amestecat foarte atent in ciocolata pusa la topit ca sa nu se ajunga la punctu de fierbere. Imediat cum s-a topit si s-a omogenizat se opreste procesul, altfel smantana se va branzi. Smantana " de consum " este obtinuta din lapte fermentat si din cauza asta are tendinta de a se tranforma in branzica la temperature inalte.Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-17697381040916429342013-03-15T10:21:01.639+02:002013-03-15T10:21:01.639+02:00Multumesc! Inca ceva:smantana dulce ? Adica? CE im...Multumesc! Inca ceva:smantana dulce ? Adica? CE imi recamanzi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-31230322021464861242013-03-15T10:10:39.862+02:002013-03-15T10:10:39.862+02:00asta e varianta insiropata : http://ebunatati.blog...asta e varianta insiropata : http://ebunatati.blogspot.ro/2011/07/tort-de-ciocolata-cu-fructe-de-padure.htmlOanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-8770461995093492602013-03-15T10:09:55.912+02:002013-03-15T10:09:55.912+02:00Buna! Eu nu l-am insiropat in reteta asta, dar am ...Buna! Eu nu l-am insiropat in reteta asta, dar am facut variante asemanatoare cu blat insiropat. Depinde de gusturile fiecaruia. Deci da, se poate si insiropa, cu conditia sa nu se insiropeze prea tare. Crema este destul de consistenta si blatul se va sfarama la taiat.<br /><br />Inca o precizare : daca folosesti frisca vegetala, atunci ciocolata trebuie sa fie mai untoasa. Adica nu amaruie. Ci din cea cu lapte. Grasimea din frisca face crema sa fie pufoasa. Frisca vegetala fiind mai slaba, trebuie compensata lipsa grasimii prin folosirea unei ciocolate mai grase.Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-89677971399968397102013-03-15T10:01:31.894+02:002013-03-15T10:01:31.894+02:00Buna! Vreau sa fac tortul saptamana viitoare pt co...Buna! Vreau sa fac tortul saptamana viitoare pt copiii mei. Am o intrebare: blatul se insiropeaza?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-29729825744329040852011-08-11T17:58:08.887+03:002011-08-11T17:58:08.887+03:00Multumesc mult de apreciere ! Intr-adevar are un g...Multumesc mult de apreciere ! Intr-adevar are un gust foarte bun, este preferatul nostru. Sotul meu, cel putin, ar fi in stare sa manance singur un tort intreg ... Oricum se poate varia foarte mult, inlocuind nucile cu diverse fructe de sezon. In orice combinatie ar fi, la noi nu rezita 2 zile.Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-62351299511611642982011-08-11T17:52:54.903+03:002011-08-11T17:52:54.903+03:00Arata super fain,cred ca este si foarte delicios!Arata super fain,cred ca este si foarte delicios!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-61466328375744434752010-12-29T21:03:30.373+02:002010-12-29T21:03:30.373+02:00Pacat ca nu se poate simti si gustul din poza, est...Pacat ca nu se poate simti si gustul din poza, este absolut fabulosOanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-26911062080564291892010-12-29T21:00:21.308+02:002010-12-29T21:00:21.308+02:00uaaaau ce delicios arata!uaaaau ce delicios arata!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-63688894550698875222010-12-28T17:04:02.840+02:002010-12-28T17:04:02.840+02:00Un big "LIKE". Yummy!Un big "LIKE". Yummy!Anonymousnoreply@blogger.com