tag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post5928750719837809979..comments2024-01-01T01:27:10.899+02:00Comments on Bunatati de la Oana: Branza dulce de casaOanahttp://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-68753981302671548852014-03-02T16:09:27.302+02:002014-03-02T16:09:27.302+02:00Cu placer Sanda !Cu placer Sanda !Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-85693257619962156912014-03-02T14:53:24.563+02:002014-03-02T14:53:24.563+02:00multumescmultumescAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14566086623837491532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-52112536924302257422014-01-03T08:04:48.899+02:002014-01-03T08:04:48.899+02:00Sunt bune toate dar exista acea diferenta dintre e...Sunt bune toate dar exista acea diferenta dintre ele prin modul de preparare .Laptele prins natural face branza de vaci clasica si are gust spre acrisor dar aproape nesemnificativ.Laptele inchegat pe loc cu alte mijloace rezulta branza dulce, taranii ii mai spuneau cas dulce care isi schimba gustul maturizindu-se sau se poate face din ea telemea.Urda este rezultatul coagularii prin temperatura a substantelor ramase in zer si este ceea ce numim noi ,,urda''Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-20411755136980781642013-02-16T12:18:58.680+02:002013-02-16T12:18:58.680+02:00E o rețetă de brânză de vaci, nici intr-un caz de ...E o rețetă de brânză de vaci, nici intr-un caz de urda. Urda nu se face din lapte, ci din zerul care ramîne de la prepararea cașului.dianahttps://www.blogger.com/profile/13256490531885105034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-51193011659211921832012-04-10T08:11:23.094+03:002012-04-10T08:11:23.094+03:00Draga Marius
personal nu imi permit sa ii dau unui...Draga Marius<br />personal nu imi permit sa ii dau unui copil de cateva luni lapte nefiert.<br />Iar branza clasica bunica mea o facea din lapte lasat la prins, fara paine si fara alti aditivi. Sau cel putin eu asa o stiu. Cu urda e o alta poveste : se face din zerul ramas de la branza. Oare gresesc eu... sau ea care a trait jumatate de viata la stana?<br />Exista atat de multe retete de branza, incat e loc pentru toate parerile , fie bune, fie rele...Oanahttps://www.blogger.com/profile/03897560815695285744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1128000942609739226.post-83849166670538641212012-04-09T16:28:44.091+03:002012-04-09T16:28:44.091+03:00Asta NU E Branza Dulce! Este URDA de casa, doamnă....Asta NU E Branza Dulce! Este URDA de casa, doamnă. Branza dulce se face din lapte NEFIERT CU CHEAG FAINOS (COAJA DE PAINE)si scursă apoi prin tifon (dupa inchegare). Se poate si cu cheag chimic pt accelerarea procesului dar nu mai e de casa atunci, ci de alimentara. E foarte buna si URDA dumneavoastră dar nu e branza dulce. Sa va traiasca juniorul!Mariushttps://www.blogger.com/profile/00130278009547088492noreply@blogger.com