miercuri, 30 ianuarie 2013

Briose cu banane si ciocolata... De poveste

 Saptamana trecuta a fost saptamana brioselor. Ziua si tava de briose. Se mancau fierbinti, rar mai ajungea vreuna pe a doua zi. Tot speram sa apuc cateva pentru o sedinta foto dar... luptele au fost prea aprige!
Briose cu banane si ciocolata ... De poveste


Unde mai pui ca si buburuza mica ar fi papat si el dar n-a fost chip sa prinda vreuna. Nu ca ar fi avut voie dar poftea tare mult la ele! S-a iscat un razboi demn de imortalizat : cel mic plangea si se intindea dupa ele, cel mare le manca cu pofta si din cand in cand se indura de el si-i mai presara 2-3 firimituri. Sa-l fi vazut pe bietul bebe cum venea fuga fuguta la ele, le culegea si le papa cu mare pofta. In rest mai molfaia formele de silicon, poate poate or creste alte briose in ele ...
 

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Mic dejun haios pentru copii : monstruleti din branza topita

Ideea de azi nu e o reteta in sine ci un mod haios de a incepe ziua! Micutii vor fi sigur incantati, mai ales daca ajuta si ei la asamblarea monstruletilor.

Dragi copii,
asa-i ca mancarea e mai buna daca e haioasa? Haideti sa mancam si sa ne jucam !


Monstruleti din branza topita pentru mic dejun


luni, 21 ianuarie 2013

Burger de curcan

Vine sotul intr-o seara acasa vorbind numai de burgerii lui Radu. A doua zi, subiectul zilei : burger de curcan. A tot tinut-o asa vreo sapatamana. Si cand credeam si eu ca s-a terminat povestea asta ... primesc un telefon. Eram in piata, copilul plangea, aglomeratia era maxima, nu reuseam sa imi aud nici gandurile daramite sa ma mai concentrez la telefon. Sotul imi dicta lista : iti trebuie cutare, cutare si cutare. Dupa vreo 3-4 telefoane, tipete de copil, imbulzeala si un inceput de ploaie am reusit sa adun lista magica.
Rezultatul a meritat efortul , credeti-ma pe cuvant!
Noi l-am servit fara topping sau branza, doar cu cateva legume la gratar si mustar Dijon cu boabe intregi. Si doar cu o bucata de chifla dedesubt. Sa fiu sincera ne-am batut pe ei, au fost doar 8....

Burgeri de curcan

vineri, 18 ianuarie 2013

Pastrav la cuptor "fara oase"

Mami, pastravul asta de ce nu are oase?!?!?
Asta a fost prima reactie a nazdravanului meu caruia ii place la nebunie pastravul dar care nu are rabdare sa il curat de oase.
Secretul consta in "marinarea" la cald, adica la cuptor. Desi reteta are putin otet, va promit solemn ca el nu se va simti la final. Nu il omiteti, el este ingredientul minune...
Singurul impediment il constitie poate timpul lung petrecut in cuptor dar reteta in sine este extrem de rapida si se preteaza pentru o cina usoara in zilele de weekend.
 
Pastrav la cuptor- reteta fara oase

joi, 17 ianuarie 2013

Chec / briose cu mere si ciocolata

Ce spuneti de o reteta rapida si delicioasa cu mere? Si pentru ca noi suntem fani inraiti ai ciocolatei, nu puteam sa ratez tocmai aceasta combinatie de vis : mar si ciocolata!
In meniul de azi va propun un chec savuros, cu mere. Hmmm... sa-l numesc oare chec? Nu stiu ce sa zic... merge la fel de bine copt intr-o tava de briose. Rezultatul e mereu acelasi : un dulce fin, cu textura cremoasa si cu o atingere de ciocolata. Marul este ingredientul secret, sa nu ma dati de gol!

Pentru ca astazi este ziua de nastere a unei persoane deosebite, ii dedic aceasta reteta dulce si savuroasa. La multi ani Dna doctor Moisin, sa aveti parte numai de bucurii si sanatate maxima!

Chec si briose cu mere si ciocolata
 

miercuri, 16 ianuarie 2013

Peste cu legume ( reteta din Libia)

Pestele este din ce in ce mai present in meniul nostru. Usor digerabil, gustos dar mai ales mult mai sanatos decat multe alte feluri de carne.
Reteta de mai jos este foarte usor de facut si este si foarte spornica. Ideala pentru o masa plina de mancaciosi, mari si mici. Mofturiciul meu cel mare a fost foarte incantat de reteta colorata si parca nu a mai strambat din nasuc cum face de obicei :)


Peste cu legume la cuptor

duminică, 13 ianuarie 2013

Chocolate cookies / Fursecuri cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca

Mie imi plac atat calde cat si reci, simple sau alaturi de un pahar cu lapte. Imi plac pentru ca se fac usor, repede si le pot face si impreuna cu nazdravanul meu cel mare. La varsta lui impresionanta de 3 ani, e mare lucru sa poti duce ceva la bun sfarsit in bucatarie.
Si pentru ca astazi am asistat la baita sfanta a vecinei noastre Lara Nicole, ii dedicam aceste prajiturele ca premiu pentru cursa de inot la care a iesit mare finalista. Lara, sa ne traiesti si sa ne jucam cat mai mult impreuna!
 


Chocolate cookies
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...