duminică, 21 august 2011

Iaurt cremos cu ciocolata

Nazdravanului meu mic si drag ii place la nebunie iaurtul. L-ar manca cu orice, oricand si oricat! Dar mai mult decat iaurtul ii place ciocolata. De ceva vreme incoace a descoperit iaurtelul "a cuta" adica cu ciocolata pentru cei care nu cunosc tainele cuvintelor unui copil de un an si jumatate. Ori de cate ori il vede, ochisorii aia mici si dulci se umplu de bucurie. Cum sa rezist eu unei asemenea fericiri? Asa ca mami s-a apucat de studiu, a investigat cat a putut, a combinat retete si in sfarsit a gasit formula magica : iaurt cremos cu ciocolata facut in casa!
Iaurt cremos cu ciocolata

vineri, 19 august 2011

Chocolate lava, lava cake, vulcan de ciocolata - un dezmat ciocolatos

De ceva vreme imi doream sa ii fac o surpriza sotului meu. O surpriza dulce, cu multa ciocolata... pentru ca merita putin rasfat! Am tot auzit de acest desert spectaculos, plin de ciocolata lichida si mi-am imaginat ca trebuie sa fie extrem de complicat. M-am inarmat cu curaj si am pornit in cautarea retetei.
Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar cat de usor se poate face, e un desert de "incepator" in ale bucatariei, cum bine sublinia Adi Hadean, sursa mea de inspiratie.

marți, 9 august 2011

Inghetata de afine

S-a umplut piata de afine. Afara e caldura mare ... concluzia : haideti la o cupa de inghetata! Racoroasa, bogata in fructe, cu gust fin de afine salbatice. De nerefuzat, asa e?

Inghetata de afine

luni, 8 august 2011

Rosii uscate, marinate cu busuioc si usturoi

Mi-e un pic cam greu sa descriu in cuvinte cat de bune pot fi rosiile uscate si marinate. Cu miezul cremos, aromat, e ca si cum surprinzi intr-o inghititura tot ce e mai bun in rosie. Iar aroma subtila de busuioc si usturoi le face pur si simplu divine. Merg foarte bine cu branza, in pizza sau in salate. Chiar si in paine !!!! ( pentru reteta dati click aici). Mai rau e atunci cand constati ca s-au terminat!

Rosii uscate marinate

Totusi, gustul lor extraordinar nu prea justifica pretul mai mult decat exagerat a unui borcanas mic micut mitel care abia daca are vreo 4 rosii uscate in el... Pentru un borcan de circa 500 g am investit cam asa : 3 lei pe rosii, 0.5 lei pe mirodenii si un pic mai mult pe ulei. Adica cam un pahar ... Punand totul cap la cap tot ies de 10-20 de ori mai bine :)

Rosii uscate marinate

duminică, 7 august 2011

Legume uscate / vegeta de casa

In plin sezon al legumelor proaspete mi-am propus sa pastrez ceva din aroma lor ... la borcan. 
De ceva vreme am renuntat sa mai folosesc produsele comerciale similare si asta pentru ca acestea abunda de glutamat de sodiu. Cu alte cuvinte.. aroma proaspata de laborator :)
Initial am facut o cantitate mai mica pentru mancarea nazdravanului meu mic. Apoi am inceput sa fac si pentru noi. Iar apoi, sotul meu mi-a facut o surpriza : un uscator de fructe si legume !

 

miercuri, 3 august 2011

Inghetata de zmeura

De cand ma stiu mi-a placut zmeura. O culegeam in fiecare vara, la bunica mea, ma delectam cu gustul delicios de zmeura rosie si galbena. Zmeura galbena nu am mai vazut de atunci, imi este dor de ea... asa ca incerc sa compensez cu o portie dubla din cea normala. Pe caldura asta, am optat pentru inghetata :D
Inghetata de zmeura

marți, 2 august 2011

Frenezia conservelor pentru iarna

Stiti expresia " a innebunit lupul"? Cam asa ma comport eu cand se apropie vremea conservelor. Ma apuca o frenezie pe care nu o pot controla! Calculez la nesfarsit spatiul limitat de care dispun in camara si ma gandesc cum sa mai indes si mai multe borcane, borcanele, sticle si sticlute. Daca pentru unii e un chin, pentru mine e o placere, un mod de a ma relaxa si de a-mi scoate din minte toate problemele de zi cu zi.

Sursa de inspiratie : http://www.flickr.com/photos/chiotsrun/4904261150/sizes/m/in/photostream/

Anul acesta mi-am facut o lista luuuga lunga tare de tot, si sunt sigura ca lista mea nu se va sfarsi aici! Nu degeaba am adunat fiecare borcan si borcanel, sticla si sticluta ... ca babutele de pe vremuri care nu se indurau sa arunce nimica. 
Update 2013 : premiul meu de anul acesta : etichetele de borcane !!!. Pentru a le accesa, dati click AICI.

luni, 1 august 2011

Inghetata de banane ( de post )

Caldura mare... Prea cald ca sa gatesti sau sa te bucuri de o plimbare in aer liber. Si tosusi... exista mici placeri pe care nu le poti refuza. Cum ar fi aceasta inghetata de banane, cremoasa si racoroasa din care cu greu mananci doar o portie.


Pentru aceasta reteta minunata trebuie sa ii multumesc in mod deosebit nazdravanului meu care, din lipsa de alte preocupari, s-a decis sa paseze bananele direct in coaja, cu ciocanelul lui de jucarie. Ce chiote de incantare... ce placere nebuna sa loveasca cu putere bietele banane!  Manutele acelea mici si obraznicute m-au ajutat sa inventez pe loc ceea ce s-a dovedit reteta verii : inghetata 3 cu 3 cu 3.... fara ace de gheata si fara a fi nevoie de masina de inghetata!

Inghetata de caise

Pe vremea cand inghetata buna era un lux, cand masina de facut inghetata era doar un vis, mamele si bunicile noastre reuseau totusi sa faca magie in bucatarie : inghetata cremoasa, fara ace, deosebit de aromata. Si acum tin minte cum ne invarteam in jurul frigiderului in speranta ca inghetata va fi gata mai repede. Si invariabil se manca mai bine de jumatate din ea inainte sa se inghete.

Daca stau bine sa ma gandesc, pana si frisca era un lux pe vremea aceea... si totusi... reteta promite o inghetata fara ace de gheata. Secretul ei e simplu : laptele praf! Cu cat acesta este mai gras, cu atat mai bine.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...